Манчев се връща в Ботев 01-10-2010 13:23

Доскорошният футболист на ЦСКА Николай Манчев се завръща в редиците на Ботев Пловдив. Полузащитникът направи първа тренировка с „канарчетата” тази сутрин. Той ще бъде картотериран за мачовете от първенството на Югоизточната „В” група, като по този начин Марин Бакалов ще подсили халфовата линия на „жълто-черните”. Това ще стане веднага, след като от армейския клуб изпратят необходимите документи в канцелариите на стадион „Христо Ботев”. По всяка вероятност юношата на Марица ще получи състезателни права за двубоя от междинния кръг срещу Свиленград идната сряда.

Манчев разтрогна договора си с ЦСКА по взаимно съгласие. Според наредбите на БФС той може да премине в друг отбор не по-рано от 30 дни след последния си официален мач за „червените”. 25-годишният плеймейкър отговаря на това изискване и няма да има проблем да дебютира повторно за Ботев веднага щом бъде картотекиран.

Идването на Манчев е добре дошло за спортно-техническия щаб на „жълто-черните”, който не може да разчита на най-опитния си халф Иван Танчовски. Капитанът, който се контузи в последната предсезонна контрола и няма нито един официален мач, вероятно ще претърпи операция на петата след края на есенния полусезон. Той тренира на облекчен режим, но продължава да изпитва болки в лявото ходило.

Междувременно стана ясно, че един от големите любимци на феновете - Армен Амбарцумян, е отказал да премине в Ботев. Причината е, че вратарят се надява да заиграе в кипърското първенство. Армандо е заявил пред треньорското ръководство, че ако се завърне на "Колежа", иска да мисли само за Ботев, а в момента на дневен ред е желанието му да пази още известно време в чужбина.

manchev