Марин Бакалов: Играем в сгъстен цикъл и трябва да внимаваме 08-09-2010 16:33

bakalov-yotkovНаставникът на Ботев Пловдив Марин Бакалов показа трезво мислене, въпреки фиестата по трибуните и разгромната победа с 8:0 срещу Загорец. На пресконференцията след срещата той подчерта превъзходството на „канарчетата”, но и даде да се разбере, че пред него и отбора продължава да има много работа и доста по-тежки мачове от изминалия. Ето какво сподели след края на двубоя със Загорец, треньорът на „канарчетата”:

„Цифровото изражение на победата ни днес е голямо. Може би забелязвате, че се опитваме да въведем нов стил на игра и у дома и на гостуванията. Стремим се да владеем топката през повечето време от мачовете. Оказва се, че психологическата бариера при нас е до отбелязването на втория гол и в тази посока трябва да работим.

Що се отнася до отбора на Загорец, разлика в класите определено има. Но и те разполагат с двама нелоши футболисти, които ни създадоха известни проблеми. През първата част , тежкото време и многото мачове се отразиха на братята Байреви и други футболисти. Играем в цикъл неделя-сряда и целта ни в момента е да възстановяваме добре футболистите. Доволен съм, че днес играхме с настроение и атакувахме до последната минута на мача.”

На въпрос дали клубът има амбиции да премери сили с някой от водещите отбори в елита в турнира за Купата на България, Бакалов отговори:

„Едва ли има някой в клуба, който  да не се надява тайно това да се случи. Но имаме много мачове и сме концентрирани в тях. Нека всичко върви по реда си. Естествено, желанието ми е да докараме отбори от А група. Но при този сгъстен цикъл важното е да мислим и да съхраним футболистите свежи за всичките мачове.”

От страна на гостите на пресконференцията се яви помощник-треньорът Андрей Павлев. Ето и неговия коментар за поражението:

„Искам да честитя заслужената победа на домакините. Днес играхме срещу един много добър, балансиран и обигран отбор. Опитахме се да играем малко по-дефанзивно, защото знаем какво представлява Ботев Пловдив, но не успяхме. Някои необмислени постъпки на наши футболисти помогнаха да се стигне до този резултат.

Мястото на Ботев не е в тази група и аз им пожелавам да се върнат там където им е мястото, защото и тази публика заслужава много повече.

По-малките клубове не можем да се борим с отбори като Ботев. Ще трябва да се извиним на нашите фенове в Нова загора, макар и те да са малко. Това е положението.

Целите ни са да изградим млад отбор, с местни играчи. Искаме да сме в първата 10-ка, но може и да се окажем в дъното, борейки се за оставане в групата.”