Марин Бакалов: Публиката ни заслужава признание 19-09-2010 16:03

Марин Бакалов

След разгрома над Тунджа Ямбол, старши-треньорът на Ботев Пловдив Марин Бакалов заяви, че е доволен от старанието на футболистите. „Разликата в класите между двата отбора е огромна. Гостите заслужават уважение заради куража си да дойдат в Пловдив, защото имаше вероятност да не се явят. Доволен съм от старанието на момчетата. Не подценихме мача. Още в началото на първенството знаехме, че в почти всички домакински двубои най-важната задача пред нас ще бъде да успеем да мотивираме отбора. Ще има още много такива мачове, но какво да се прави. Времето е пред нас, трябва да извървим този път и да играем с подобни отбори.”

Бакалов призна, че е дал почивка на някои футболисти заради сгъстения цикъл от мачове. „Играем по два пъти в седмицата и затова реших някои играчи да почиват. По време на мача на Площаков му стана лошо и преценихме, че е по-добре да излезе, макар че нямахме право на повече смени. Вчера пък Светльо Асенов бе ужилен от оса и получи възпаление, затова не го пуснахме в игра. Курдов също има проблем с бедрото от доста време и го извадих, за да не се влоши състоянието му.”

Наставникът на „канарчетата” за пореден път изрази възхищение от публиката на стадион „Христо Ботев” и благодари за подкрепата от името на целия отбор. „Нашата публика е страхотна. При този интерес към мача Манчестър Юнайтед – Ливърпул, да дойдат толкова много хора и да ни подкрепят по този начин е нещо, което заслужава признание. Искам още веднъж да благодаря от името на целия отбор на нашите привърженици за начина, по който ни помагат. Мисля, че имаме най-добрата посещаемост на домакински мачове от всички отбори в „А” и „Б” група.”