Милен Радуканов: Пълният стадион трябва да се отрази положително на футболистите 02-03-2012 15:35

Горещата атмосфера, която се очаква да създадат феновете на Ботев в двубоя с Нефтохимик, трябва да мотивира допълнително футболистите, смята наставникът на "жълто-черните" Милен Радуканов.  На пресконференцията ден преди мача той бе категоричен, че всички в отбора мислят единствено за това как да стигнат до победата в дербито на Източната "Б" група и да започнат пролетта с летящ старт.

„Настроението в отбора е приповдигнато, както у футболистите, така и у треньорския щаб. За два месеца и четири лагера хвърлихме много труд, всичко беше съсредоточено за пролетния дял от шампионата и по-конкретно първия мач”, заяви Радуканов.

„За мен ще бъде голямо удоволствие срещата да се играе пред пълни трибуни. Искам предварително да благодаря на феновете, които ще дойдат да подкрепят отбора. Смятам, че това трябва да бъде допълнителна мотивация на футболистите да покажат добра игра и да търсят победата, а не големия интерес да поражда напрежение”, каза още специалистът.

Радуканов призна, че той и помощниците му са наблюдавали на запис контролите на Нефтохимик с Берое и Славия и е запознат с потенциала на бургазлии.

„Вижда се, че в цялата група има 3-4 отбора, които изявяват претенции за първото място. Не искам да коментирам премиите на Нефтохимик, щом имат цели, нека да си ги преследват”, каза треньорът на „канарчетата”.

Относно селекцията Радуканов изрази надежда, че 25-те футболисти ще се справят с предстоящите 11 мача, както и двубоите за Купата. „Имахме желание да привлечем още 1-2 имена, но Тодор Христов отказа, а с Адемар имаше други проблеми”, добави наставникът на „жълто-черните”.

„Искрено се надявам 100 годишнината да изиграе положителна роля в представянето на отбора. Това е още един повод заради който да се борим да постигнем целите си. От друга страна се надявам това прекомерно медийно и обществено внимание да не изиграе лоша шега в някои мачове и да не се получи голямо напрежение. Имаме опитни играчи, може да го преодолеем. Трябва спокойно да гледаме на нещата – и ние осъзнаваме колко е важно точно тази година да постигнем целите, които сме си поставили”, завърши Радуканов.

„Канарчетата” откриват пролетния си поход към „А” група срещу Нефтохимик утре, навръх  националния празник на България 3 март. Двубоят е от 15:30 часа, като на стадиона се очакват много фенове, а агитката е приготвила и специална хореография.