Много пропуски, голяма драма и успешен край в последния мач на Ботев за 2021 година 11-12-2021 18:59

Ботев (Пловдив) завърши с победа мачовете през 2021 година. В среща от 19-ия кръг "канарчетата" победиха драматично с 2:1 отбора на Царско село.

Ботевистите надиграха тотално своите гости, като отправиха 17 удара към вратата на "червените", 12 от които бяха в очертанията на вратата. Освен това, "жълто-черните" нацелиха и три греди чрез Виктор Генев, Емануел Току и Димитър Тонев

В 10-ата минута Антоан Бароан откри резултата, след като отблизо направи добавка. Първоначално попадението бе отменено заради засада, но след намесата на VAR голът бе зачетен.

Последваха множество пропуски пред вратата на Царско село, като Янко Георгиев направи феноменален мач, отчитайки се с редица спасявания. В 42-ата минута Лъчезар Балтанов изравни с глава, като след попадението бившият футболист на "канарчетата" отдаде почит към Ботев и обра аплодисментите на трибуните.

След почивката почти нямаше футболист в "жълто-черно", който да не се отчете с пропуск пред вратата на гостите. На два пъти "червените" отправиха опасни удари, но те бяха отразени от Георги Аргилашки.

В последната минута на мача Реда Рабей хвърли в екстаз "канарчетата". Маркиньос пусна успореден на голлинията пас към Реда Рабей, който отблизо донесе трите точки на пловдивчани.