Много пропуски и спорно съдийство костваха на Ботев загуба от Лудогорец 25-10-2021 20:47

Ботев (Пловдив) допусна първа домакинска загуба от началото на сезона в Първа лига. В среща от 12-ия кръг "канарчетата" отстъпиха на Лудогорец с 1:3.

Ботевистите изиграха много силен мач, като надиграха своя съперник. Множество пропуски и спорно съдийство обаче се оказаха решаващи за поражението. 

Двубоят стартира с два пропуска в рамките на няколко секунди, след неточни удари на Чибота и Маркиньос. В 4-ата минута Реда Рабей подаде към Маркиньос, той се размина с топката и тя попадна в Тодор Неделев, който с мощен удар простреля Кахлина за 1:0.

Последваха два пропуска на Кирил Десподов, а в 20-ата минута силен удар на Неделев от добра позиция бе спасен от Кахлина. В 24-ата минута Лудогорец изравни с красив гол на Алекс Сантана, който се разписа с мощен удар от над 20 метра.

След по-малко от 120 секунди Доминик Янков отблизо стреля в напречната греда. В 34-ата минута шут на Мертенс бе отразен от вратаря на гостите. До края на първата част Дилан Мертенс се отчете със сериозен пропуск.

Втората част стартира с нов златен шанс за "канарчетата". Реда Рабей получи отляво и отправи много красив удар, но топката се спря в гредата на "зелените".

Така се стигна до 55-ата минута, в която гостите стигнаха до пълен обрат с много спорен гол. Сотириу прати топката в мрежата, първоначално голът бе отменен заради засада, но след разглеждане на положението с VAR попадението бе зачетено. Във втори пореден мач, по подобие на този с ЦСКА-София, съмненията около правотата на решението бяха налице и съдийският фактор се оказа решаващ за крайния резултат.

Малко след това Дилан Мертенс бе изгонен с втори жълт картон, като и това решение бе доста спорно и наклони везните в полза на гостите. В 67-ата минута Тодор Неделев отправи силен удар, спасен от Кахлина, като стражът спаси сигурен гол.

В 75-ата минута, след центриране на Неделев, Бароан засече с глава, а топката профуча покрай целта. В последната минута на мача Икоко бе изведен сам срещу Аргилашки и фиксира крайния резултат.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Дилан Мертенс, Маркиньос, Тодор Неделев, Емануел Току, Николай Минков (75 - Филип Филипов), Самуел Супрайен, Реда Рабей (84 - Димитър Тонев), Кевин Янсон (72 - Антоан Бароан)