МОЛ и море в почивния ден на футболистите 13-02-2012 22:35

Футболистите на Ботев Пловдив използваха почивния си ден за кратка разходка из Анталия. Милен Радуканов реши понеделник да е свободният от тренировки и мачове ден и даде 2 часа време на момчетата да пообиколят турския курорт в прекрасното време и близо 20-те градуса навън.

Веднага след закуската „канарите” тръгнаха с автобус към по-вътрешната част на Анталия и след близо половин час път, бяха стоварени пред един от големите търговски центрове в града. Докато чакаха возилото, „жълто-черните” хванаха началото на поредната тренировка на Шахтьор Донецк, който използва същата база за зимната си подготовка, и погледаха малко от загрявката на украинците.

Оказа се, че МОЛ-ът не предлага нищо по-интересно от тези в България и след бърза обиколка част от спортягите предприеха разузнаване на околността.

Най-добре се ориентираха Христо Иванов и Ивайло Димитров, които успяха да опитат от свежестта на Средиземно море, чийто бряг се оказа доста близо. Друга част от отбора се порадва на хубавото време в едно от близките кафенета, докато чакаше да настъпи уговореният час за връщане към базата на тима.

Футболистите се прибраха в Mardan Sports Complex с леко закъснение за обяда, а след него получиха разрешение да релаксират в басейна, но без да прекаляват.

Целият треньорски щаб пък избра да оползотвори късния следобед, като разучи отблизо играта на Лудогорец, който след месец гостува в Пловдив в четвъртфинал за Купата на България. Радуканов, Светльо Петров, Коце Видолов, Петко Петков и Михаило Шекероски тръгнаха с бус към терена, на който есенният водач в „А” група победи украинския Таврия с 4:2, след като губеше с 0:2 на полувремето.