Мъри: Чака ни тежък мач в Бургас, трябва да се отърсим от еуфорията 13-03-2013 13:09


Старши-треньорът на Ботев Пловдив Станимир Стоилов даде пресконференция преди гостуването на Черноморец от 18-ия кръг в шампионата. Пред медиите Мъри призна, че най-сериозното му опасение преди двубоя с тима на Димитър Димитров – Херо е свързано със създалата се еуфория след победата над Левски. Специалистът призова своите възпитаници да се концентрират върху срещата с „акулите”, която според него ще бъде доста трудна.

„Очаква ни тежък мач срещу един подготвен и добре организиран във всяко отношение отбор. Черноморец ще иска да спечели на всяка цена този мач. Изобщо не смятам за необходимо да коментираме и треньора на този отбор, защото за Херо всичко е казано, с него сме в перфектни приятелски отношения.”

„Нашият отбор трябва да се представи по най-добрия начин. Притесненията ми са свързани с прекалената самоувереност на играчите след победата в предишния мач. Ако не започнем срещата пределно мотивирани, организирани и концентрирани, в хода на мача ще ни е трудно да се пренастроим и ни предстоят много тежки 90 минути на „Лазур”. Ако успеем да се отърсим от всеобщата еуфория, смятам че имаме шансове да се представим добре в Бургас.”

Наставникът на „жълто-черните” продължава да има проблеми с крайните защитници. Марлон Перейра все още лекува контузия, докато Йордан Христов ще отсъства поради наказание. Не е сигурно участието и на Веселин Минев.

„Въпреки проблемите, които имаме, отборът трябва да се справи по най-добрия начин. Не обичам да се вглеждаме толкова дълго в това. В крайна сметка важен е отборът, а не един или двама играчи.”

Стоилов коментира и наказанието от Дисциплинарната комисия на БФС, след което стана ясно, че в следващия домакински мач „канарчетата” няма да могат да разчитат на своята публика.

„Според мен се случи най-тежкото, което можеше да се случи. Участвал съм в мачове без публика и мога да кажа, че за мен това не е футбол. Нашият клуб ще подаде жалба, а компетентните органи ще преценят дали могат да намерят някакво друго решение.”

„По никакъв начин не оправдавам нещата, които се случиха по трибуните и не обвинявам футболния съюз за наказанията. На фона на хубавия празник и пълните трибуни, трябваше да има по-голяма толерантност, за да не се разваля тази атмосфера.”

„Също така не смятам, че е редно мои колеги, визирам Христо, да коментират дали трябва да има наказания. Така те се месят и насаждат негативизъм в решенията, които комисиите трябва да вземат. Ботев понесе наказание, което футболистите, треньорите и феновете не заслужаваме. Аз не се интересувам от другите отбори и не смятам, че е редно да се случват такива неща.”

Мъри Стоилов посочи и причината, поради която новопривлеченото холандско крило Луис Педро все още не е записал дебют в официален мач с екипа на Ботев.

„Луис Педро е готов за игра, но в момента има футболисти на неговата позиция, които се представят по-добре. Той трябва да чака своя шанс и когато го получи да го използва. Луис е част от отбора и се готви наравно с останалите. За мен няма играчи с приоритети, не ги деля на нови и стари. Който тренира и играе добре, да заповяда. Стадион „Христо Ботев” е тук, излиза, играе, аплодираме го всички... това е. Лично аз смятам, че скоро ще дойде времето на Луис и той ще покаже за какво е привлечен. Той е доста млад футболист с много добри качества и от него зависи да ги развие. За първи път е в нова страна и му е необходимо време за адаптация.”