Николай Киров: Очакваме нови играчи, целта ни е да се представим по-добре от есента 09-01-2017 12:28

Старши треньорът на "Ботев" Николай Киров даде пресконференция преди старта на зимната подготовка. Минути преди първата тренировка за годината, наставникът на "канарчетата" отговори на въпросите на журналистите, които бяха свързани основно със селекцията и амбициите на тима през пролетния полусезон.

По отношение на трансферите Николай Киров заяви:

"Водят се преговори със състезатели, трансфери ще има. Както ще има входящи, така може да има хора, с които да се разделим преди заминаването ни за Турция. Търсим попълнения в защита и атака, в средата на терена имаме достатъчно и като количество и като качество играчи. Интересуваме се и от българи, и от чужденци. Зимният прозорец е по-специфичен и труден за трансфери, но имам уверението на ръководството, че до лагера в Турция съставът ще бъде окомплектован.

Треньорът на "Ботев" коментира и целите пред отбора за втората част от сезона:

"Целите ще бъдат поставени от ръководството. Ние, като екип, имаме амбиция отборът да се представи по-добре, отколкото през първия полусезон, както в първенството, така и в турнира за Купата на България. След като се намираме на 7-ото място това трябва да ви дава отговор на въпроса дали имаме амбиции за първата шестица." 

Що се отнася до стила на игра на водения от него тим, Киров заяви:

"На няколко пъти през есента казах, че според мен Ботев трябва да се върне към своите традиции. Изключително важни за нас са атрактивният стил на игра и добрата игра в атака. Но още по-важно на този етап е да подобрим много играта в защита, защото имаме огромни проблеми там."

Пълен запис на пресконференцията на Николай Киров може да гледате в прикаченото видео.