Нова победа в контролите - Ботев - Банско 2:0 03-08-2011 18:30

Банско 0:2 Ботев

Ботев Пловдив победи с 2:0 Банско в контролна среща на стадиона в Ракитово. „Жълто-черните” бяха видимо по-добрият отбор на терена през целия мач и заслужено стигнаха до успеха. Точни за победителите бяха Тодор Неделев в 13-ата и Светослав Асенов в 71-ата минута.

Мачът започна с греда на Неделев. Още във 2-ата минута юношеският национал засече центриране на Аргиров отдясно, но ударът му с глава срещна десния стълб на вратата. Малко по-късно обаче 18-годишният халф не сгреши, завършвайки с гол страхотна атака на Ботев. Манчев, Тимонов, Атанасов и Неделев си размениха бързи подавания, топката стигна отново до Тимонов, който с параболичен пас зад защитата намери Неделев и тийнейджърът с удар от въздуха откри – 1:0.

След гола Ботев продължи да доминира на терена, като възпитаниците на Петър Хубчев държаха противника далеч от наказателното си поле. Единственият шут към вратата на Амбарцумян отправи Наков отдалеч след близо половин час игра, но Армандо спаси без проблем. Освен тази ситуация, до почивката футболистите на Воин Войнов не застрашиха нито веднъж стража на „канарите”.

Ботев продължи да атакува по фланговете и през центъра, но Банско се бранеше добре и почти не допусна сериозни опасности до края на полувремето. Манчев, Тимонов и Неделев опитаха да притеснят Тодор Кючуков с удари извън пеналта, които обаче не намериха целта. В 43-ата минута ниско центриране стигна до Васил Гуджев на границата на наказателното поле, халфът шутира и топката мина на сантиметри над напречната греда.

Превъзходството на „жълто-черните” продължи и след почивката, като вече и възможностите за гол бяха повече. Сашо Александров, който се появи в игра за първи път от доста време, можеше да вкара с красиво воле, но и този път топката профуча извън рамката на вратата. Следващата възможност се отвори пред Данчо Христов, който бе изведен от Александров зад защитата, ударът на крилото обаче бе избит в корнер от вратаря на Банско.

Отборът на Воин Войнов започна да поглежда по-често към вратата на пловдивчани, но се задоволи само с далечни шутове в аут.

Вторият гол за Ботев падна в 71-ата минута, когато току що влезлият на смяна Светослав Асенов открадна топката от защитник на Банско и би покрай вратаря за 2:0. Минута преди края Гълъбов пропусна най-добрия шанс за своите, като от 10 метра стреля високо над вратата. В заключителните секунди и Наско Курдов можеше да се разпише, но бе изпреварен от вратаря, след като преди това се бе справил с двама защитници.

Двубоят с Банско бе предпоследната контрола от лятната подготовка на Ботев. В петък, 5 август, е официалното представяне на отбора преди сезона в „Б” група.

Мачът по минути проследите тук!