Обрахме и „розите”, остана само Нафтата 21-11-2010 17:04

Табло 2:0„Ботев” Пловдив записа 17-та победа от 18 мача в първенството, след като се наложи с 2:0 над „Розова долина”. Възпитаниците на Марин Бакалов решиха мача още до почивката с голове на Георги Какалов и Наско Курдов. В същото време адашите ни от Гълъбово изпуснаха да бият „Нефтохимик” и след като водеха с 2:0, в крайна сметка се стигна до равенство 2:2. Така „шейховете” вече изостават на 13 точки преди дербито в последния кръг.


Двубоят на „Колежа” отново се игра пред обичайните около 5000 зрители. Те чакаха 15 минути преди да видят първата опасна ситуация пред вратата на гостите. Антон Огнянов центрира отляво и Светослав Асенов стреля с глава встрани от вратата. Малко по-късно Николай Манчев навърза двама противници на десния фланг и изпрати топката в наказателното поле, където Владо Байрев и Площаков комбинираха по въздух, а красивата комбинация завърши с воле на нападателя в аут.

В 22-ата минута Васко Василев надскочи всички след изпълнение на корнер, но ударът му с глава не намери целта.

„Ботев” поведе в 26-ата минута с гол на Георги Какалов. Нападателят вкара с глава след перфектно центриране на Огнянов – 1:0. Веднага след попадението се отвори работа и за Илия Николов. Вратарят спаси ниски шутове на Жельо Желев и Николай Стоичков от гостите. В 37-ата минута страхотно воле на Васко Василев бе избито на метър пред голлинията. В последната минута на полувремето Курдов пусна в коридор към Асенов, който бе подкосен в наказателното поле и арбитърът посочи бялата точка. Топреализаторът на групата реализира дузпата за 2:0.

През второто полувреме интересните ситуации пред двете врати бяха значително по-малко. Най-близо до трето попадение бяха Манчев и Наско Курдов, но и двамата нямаха късмета да направят резултата класически.

Кръг преди края на есенния дял от шампионата, „Ботев” Пловдив води убедително в класирането с актив от 52 точки. Втори е „Нефтохимик” с 39, а трети „Арда” с 35.

Николай Манчев пред флагчето за ъглов удар

Томбола - Митко Лишев

Трибуна Изток

Строеж на фенмагазина