Осигурени са средствата за лечението на Жоро 08-09-2012 22:18


Кампанията за набиране на средства за операцията и лечението на 11-годишния Георги Лазаров завърши с успех. По-голямата част от тях осигуряват мажоритарният собственик на Ботев Цветан Василев и ръководството на клуба.

Преди началото на благотворителния мач между отборите на Ботев и Сливен по събирателните сметки бяха постъпили около 27000 лева, а след двубоя сумата нарастна с близо 8500 лева. Повече от половината от тях - 4321 лева е общата сума, която 22-ма ботевисти платиха за същите 22-те фланелки, с които футболистите играха в благотворителния мач, а сумата се допълва от дарения и билети.

25000 евро за каузата дарява г-н Цветан Василев.

Останалите средства, необходими за сложната операция по отстраняването на мозъчния тумор, от който страда малкият Жоро, както и разноските по следоперационното лечение и възстановяването се поемат от ПФК „Ботев” Пловдив.

В кампанията, която бе подхваната от привърженици на Ботев, се включиха редица ботевисти, сред които футболисти, ръководители, ветерани и множество запалянковци.

Бащата и дядото на Жоро – Ангел и Георги Лазарови благодарят на всички, които проявиха съпричастност в този тежък момент. Преди началото на двубоя двамата мъже излязоха на терена под аплодисментите на публиката, за да покажат своята признателност, докато на няколко метра зад тях играчите на Ботев и Сливен разпънаха транспарант с текст: „Жоро, ние вярваме в твоята сила! Всички сме с теб!”