Остра съдийска тесла за Ботев при домакински хикс срещу Берое 28-11-2017 20:35

"Ботев" (Пловдив) записа четвърто поредно равенство в шампионата на Първа лига, след като завърши 1:1 у дома срещу "Берое". За съжаление в главно действащо лице се превърна съдията Стефан Апостолов, който отмени по неясни причини кристално чист гол на Лъчезар Балтанов пет минути преди края на мача. В края на първото полувреме съдийската бригата подмина и удар с лакът на състезателя на гостите Кохей Като.

През първото полувреме интересните ситуации пред двете врати бяха малко, като играта се водеше предимно между двете наказателни полета. Първата от тях бе в 25-ата минута, когато реферът отсъди дузпа за старозагорци за игра с ръка на Цветомир Панов в наказателното поле. И това решение на Апостолов предизвика дискусии, тъй като топката срещна тялото на бранителя на "Ботев" в областта на рамото.

Иван Чворович обезсмисли отсъждането на 11-метровия удар като хвана ъгъла на изпълнението на Мартин Райнов и спаси удара му.

Пропускът от бялата точка даде импулс на "жълто-черните", които от този момент до края на мача взеха инициативата и бяха видимо по-добрият отбор на терена. 

В 35-ата минута "канарчетата" поведоха в резултата с гол на Лъчезар Балтанов. Капитанът се разписа с добавка след изненадващ шут на Тодор Неделев от фаул, в който вратарят на "Берое" Душан Перниш очакваше центриране и успя само да избие топката пред себе си, а Балтанов бе най-съобразителен и я вкара в мрежата за 1:0.

До края на полувремето други голови положения намяше, но през втората част стражът на "заралии" имаше доста работа под рамката.

В 63-ата минута Балтанов изведе Фернандо Виана на отлична стрелкова позиция в пеналта на гостите, но ударът на бразилеца не бе достатъчно точен и Перниш спаси.

Още в следващата атака Неделев пусна голов пас към Дуде Ндонгала, който насочи добре топката към долния ляв ъгъл, но този път Перниш демонстрира класа и отклони в корнер. 

След изпълнението на ъгловия удар Лазар Марин бе оставен непокрит на далечната греда и стреля с десния крак в долния десен ъгъл, но отново стражът на "Берое" остави отбора си в мача.

Поредното спасяване на Перниш дойде в 72-ата минута, когато след отличен изстрел от фаул на Тодор Неделев вратарят изби от самата голлиния.

Нов страхотен шанс за решаване на мача "Ботев" пропусна в 81-ата минута. Густаво Афонсо пое топката дълбоко в собствената половина в зоната на левия бек и със страхотен рейд елиминира трима противници и вратаря Перниш, след което сбърка в опита си да намери очакващия пас пред вратата Стивън Петков.

Така се стигна до 83-ата минута, в която изненадващо гостите от Стара Загора се добраха до изравнително попадение. Влезлият на смяна Мартин Камбуров засече с глава центриране отдясно и не остави шансове на Чворович - 1:1.

Върпреки получения удар "Ботев" се вдигна да търси победата и възпитаниците на Николай Киров успяха да вкарат втори гол. В 85-ата минута след центриране от ъглов удар героят на беройци Душан Перниш увисна във въздуха, а връхлитащият зад него Лъчезар Балтанов засече с глава и изстреля топката в мрежата. 

Тук на сцената излезе Стефан Апостолов, който незнайно защо отмени попадението.

И неговата груба грешка можеше да не се окаже достатъчна, за да отнеме победата, но Стивън Петков направи пропускът на мача минута преди края. Той бе изведен сам срещу вратаря от Тодор Неделев, но мощният му шут с левия крак профуча над напречната греда и така "Ботев" и "Берое" разделиха по точка.