Пепо Пенчев донесе титлата на ветераните 16-11-2011 14:07

Ботев Пловдив ветерани

С два гола на Петър Пенчев Ботев Пловдив победи Монтана с 2:1 във финала на Републиканското първенство при ветераните. Двубоят се игра на централния терен на НСА в София. „Канарите” бяха видимо по-добрият отбор на терена, но положиха доста усилия, за да стигнат до крайния успех, след като допуснаха гол в своята врата още в средата на първото полувреме и трябваше да обръщат мача.

Румен Панайотов изведе Монтана напред в резултата при една от редките атаки на тима от северозапада в 20-ата минута. Той засече с глава центриране на свой съотборник и отблизо не остави шансове на Лилчо Арсов. 10 минути по-късно Пламен Петров – Бързака изведе Пепо Пенчев в наказателното поле и той от малък ъгъл простреля вратаря на Монтана за 1:1.

Въпреки тоталното си надмощие на терена, „жълто-черните” стигнаха до обрата едва 8 минути преди края на редовното време. При поредната многоходова атака топката стигна до Пепо Пенчев, който от границата на пеналта с прецизен шут я изпрати неспасяемо в долния ляв ъгъл и се превърна в герой за Ботев.

В заключителните минути на срещата на терена се появи и треньорът на представителния тим Милен Радуканов, който записа дебют за ветераните на Ботев.

Веднага след официалното награждаване шампионите отпрашиха с мръсна газ за третото полувреме, което ще се играе на рекордно дълга маса в един от пловдивските ресторанти. 

Ветераните посветиха титлата си на предстоящия 100-годишен юбилей на клуба.

Селекционерът на „канарите” Иван Занев започна финала в следния състав:

Лилчо Арсов, Петър Пенчев, Запрян Раков (к), Кирил Андонов, Георги Андонов, Иван Кочев, Марин Бакалов, Иван Добревски, Костадин Видолов, Пламен Петров, Румен Иванов.

През втората част на терена се появиха Манол Георгиев, Георги Букорешлиев, Милен Радуканов, Еньо Марин.

Ботев Пловдив ветерани

Ботев Пловдив ветерани

Снимки: БФС (www.bfunion.bg)