Петър Пенчев започна с победа, 2:0 над Хасково 07-12-2014 15:55

Петър Пенчев направи успешен повторен дебют начело на Ботев с победа над гостуващия отбор на Хасково. "Канарчетата" се наложиха с 2:0 с попадения на Цветелин Чунчуков (56') и Лъчезар Балтанов (70'). Успехът можеше да има далеч по-внушително цифрово изражение, ако не бяха редицата пропуски пред вратата на гостите.

В повторния си дебют начело на тима Петър Пенчев не можеше да разчита на доста от своите футболисти. Младият наставник върна в титулярния състав след дълго отсъствие Лазар Марин и Радослав Терзиев, които се представиха доста стабилно и показаха, че бъдещето на отбора е свързано с тях. 

Като цяло "жълто-черните" показаха агресивна и разнообразна игра, а опасностите за вратата на гостите започнаха от самото начало. Първата от тях бе в 6-ата минута, когато Иршак намери Балтанов в наказателното поле, той комбинира с глава с Чунчуков, който стреля на сантиметри встрани от лявата греда.

В 13-ата минута много активният през първото полувреме Лазар Марин проби отляво и центрира прострелно, вратарят Николай Банков отклони топката, след което не се намери играч в жълто-черно, който да я вкара в опразнената врата.

В 27-ата минута отлична комбинация между Мариян Огнянов и Иван Цветков завърши с удар на последния в долния ляв ъгъл. Банков успя да избие, а последвалият удара Огнянов би над вратата при добавката. Две минути по-късно отново Цветков стигна до аутлинията, откъдето с меко центриране прехвърли вратаря, но защитник успя да изпревари Чунчуков и да избие в корнер.

В 35-ата минута Томаш Иршак намери Момчил Цветанов зад защитата, крилото центрира остро с едно докосване от въздуха, но Цецо Чунчуков не успя да засече топката с глава пред опразнената врата. Още в следващата атака Марин се освободи от двама противници в наказателното поле, но не сполучи в опита си да шутира и топката излезе в аут.

В 42-ата минута нов пробив на Лазар Марин по левия фланг завърши с поредно прострелно центриране и пак Чунчуков се размина с топката на метър пред голлинията. В последната минута на първата част Йордан Христов проби до наказателното поле и намери с пас вдясно от себе си Мариян Огнянов, който стреля силно и неточно.

Второто полувреме започна по начинът, по който протече първото и малко след подновяването на играта Лъчо Балтанов засече центриране от ляво, но ударът му с глава спря в ръцете на вратаря.

Натискът на Ботев най-сетне даде резултат в 56-ата минута. Балтанов получи топката отляво на наказателното поле и центрира над защитата на гостите към Цветелин Чунчуков, който с мощно воле забоде топката под гредата за 1:0.

Две минути по-късно Хасково остана с човек по-малко на терена, след като съдията Радан Мирянов показа втори жълт картон на Педро Еуженио, който свали на земята откъсващия се по фланга Момчил Цветанов.

В 59-ата минута Иван Цветков можеше да удвои резултата, но стреля твърде слабо в ръцете на Банков. В 61-ата вратарят на гостите спаси и шут на Балтанов след заучено изпълнение на свободен удар. Минута по-късно халфът на Ботев центрира към Чунчуков, който с глава изпрати топката в напречната греда.

В 67-ата минута Хасково стигна и до единствения си удар в очертанията на вратата на Ботев, който обаче не затрудни особено Стаховяк.

В 70-ата минута при поредната флангова атака Йордан Христов направи двойно подаване с Цветков и центрира по тревата пред вратата към Лъчезар Балтанов, който засече топката и я изпрати за втори път в мрежата - 2:0.

Минута преди втория гол в игра за Ботев се появи Милен Гамаков, а малко по-късно Петър Пенчев пусна на терена последователно Християн Казаков и Станислав Дрянов.

"Канарчетата" продължиха да натискат, но до нов гол не се стигна и резултатът остана непроменен.

БОТЕВ: Адам Стаховяк, Йордан Христов, Росен Колев, Радослав Терзиев, Лазар Марин, Томаш Иршак, Лъчезар Балтанов (77' Християн Казаков), Мариян Огнянов, Момчил Цветанов (69' Милен Гамаков), Иван Цветков, Цветелин Чунчуков (81' Станислав Дрянов)

ХАСКОВО: Николай Банков, Костадин Ничев, Мартин Ковачев, Педро Еуженио, Вълчан Чанев, Иван Скерлев, Майкъл Тевия (70' Мартин Райнов), Владислав Узунов (61' Дончо Атанасов), Олег Шалаев, Атанас Чепилов, Димитър Алексиев (79' Мариус Найденов)

Съдия: Радан Мирянов (Варна)

ж.к. Р. Колев, Т. Иршак (Ботев)

ч.к. Педро Еуженио (Хасково)

Голмайстори: 

1:0 Цветелин Чунчуков (56')

2:0 Лъчезар Балтанов (70')