Подготвителният план е почти избистрен 08-06-2012 10:40


Голяма част от програмата за лятната подготовка на Ботев Пловдив стана известна по време на представянето на новия спортно-технически щаб в клуба. „Жълто-черните” ще проведат два или три лагера преди началото на първенството. Отборът се събира за първа тренировка на 25 юни.



Първият от тях ще бъде в Тетевен от 26 юни до 6 юли. От 16-и до 27-и „канарчетата” ще се готвят в Австрия, като базата, в която ще отседнат ще бъде избрана допълнително. Между лагерите в България и чужбина е възможно да има още един на родна земя - във Велинград.

Старши-треньорът на Ботев Ферарио Спасов планира десет контролни срещи през лятото, като съперниците в четири от тях вече са известни. Първата проверка на „жълто-черните” е на 6 юли срещу Видима-Раковски. Следват мачове с Банско на 12 юли (ако отборът е във Велинград) и срещу Черноморец (Бургас) на 14 юли.

Следващите пет контроли са в Австрия, а съперниците за тях ще се търсят тепърва. На 1 август Ботев среща Литекс в Ловеч, а на 4 август е последната проверка и представяне на тима, като  и тук името на противника все още не е ясно.