Празни трибуни, дъжд и загуба за Ботев на старта на първенството 16-07-2017 22:19

Ботев (Пловдив) стартира новия сезон във вътрешния шампионат с домакинска загуба от Пирин (Благоевград) с 0:1. Двубоят от 1 кръг в Първа лига се игра пред празните трибуни на "Футболен комплекс Ботев 1912", заради наказание, наложено на клуба от финала за Купата на България. Единственото попадение в мача реализира Димитър Благов в 79-ата минута на мача.

Николай Киров направи две промени в състава от мача с Бейтар, като на мястото на Меледже Омнебес и Крум Стоянов, в стартовата единадесеторка започнаха появилите се на смяна в Петах Тиква Алваро Юлиано и Тони Тасев.

"Жълто-черните" изиграха мача нервно, на моменти припряно и не успяха да пробият компактния и разчитащ на контраатаки тим на "орлетата". Момчетата на Николай Киров не показаха характерната за себе си креативност в атака и не успяха да създадат чисти ситуации пред вратата на Благой Макенджиев.

Хубав далечен изстрел на Алваро Юлиано, отразен от вратаря в края на първата част и неточен шут от добра позиция на Фелипе Бризола след почивката, бяха застрашиха най-сериозно гостите. Пирин направи пропуск в 9-ата минута, когато първо Иван Чворович отрази удар на Станислав Костов, а при добавката Даниел Младенов би над вратата. Следващото сериозно положение пред вратата на Ботев бе в 79-ата минута, когато Димитър Благов бе оставен непокрит в наказателното поле и донесе победата на своите.

От утре Ботев насочва изцяло вниманието си към реванша с Бейтар (Йерусалим) от втория предварителен кръг в Лига Европа. "Канарчетата" влизат в мача с равенство 1:1 от първия двубой в Израел. Сблъсъкът е от 20:30 ч. в четвъртък на ст. "Лазур" в Бургас.