Преди Ботев - Черно Море 17-08-2022 10:00

Преди Ботев - Черно Море (домакинство)
България, EFBET Лига - Кръг 7
Съдия: Станислав Тодоров
Стадион: Футболен Комплекс Ботев 1912
Дата и час: 19.08.22, 21:00ч
Прогноза за времето: Слънчево, 37 градуса
Билети: Евентим и на касите на Футболен Комплекс Ботев 1912
ТВ/Лайв стрийминг: Diema Sport 1 

В среща от 7 кръг на Ефбет Лига приемаме отбора на Черно Море на Футболен комплекс Ботев 1912.   Отборът от Варна е в чудесна форма, като в момента заема 4-то място в класирането. Варненци пристигат в Пловдив с актив от 12т от 5 изиграни мача, имайки загуба в само един двубой при визитата на ЦСКА София на стадион Българска Армия. Играчите на Илиан Илиев могат да се похвалят и с впечатляващото представяне на нападателя Евгений Сердюк, който има 3 гола от 2 изиграни мача и със сигурност ще търси възможности пред нашата врата.

От друга страна, нашите футболисти се завръщат пред своята публика, след равенството в Стара Загора, където жълто-черните изиграха тактически добър двубой, но грешка в края на срещата ни лиши от пълен комплект от точки. 

Последни 5 двубоя срещу Черно Море:

В последните ни 5 срещи срещу отбора на Черно Море, записваме едва 1 победа, като моряците могат да се похвалят с 1 равенство и 3 победи. 

Върху кои играчи да хвърлим поглед:  

- Евгений Сердюк - нападател - присъединил се към клуба през септември 2021, където записва 21 мача и отбелязва 13 гола. През настоящата кампания, украинецът вече има 3 гола в 2 изиграни срещи

⁃ Матиас Курьор - добре познатият футболист на Черно Море се завърна във Варна след престой в индийския Норт Ийст. Атакуващият полузащитник е неизменен титуляр в състава на Илиан Илиев и той е един от водещите играчи в състава на варненци.

⁃ Иван Дюлгеров - едва на 23 години, вратарят на моряците прави изключително впечатление, като от началото на кампанията, той е допуснал само 1 гол във вратата си - при визитата на ЦСКА в София.

Мениджър: Илиан Илиев - добре познат в българското футболно общество, треньор с много характер и сериозен опит. В своята 16-годишна състезателна кариера Илиев играе като атакуващ полузащитник за Черно море, Левски (София), Алтай (Измир), Бенфика (Лисабон), Славия (София), Бурсаспор, АЕК (Атина), Маритимо и Салгейруш.

Между 1991 г. и 2000 г. записва 34 мача с 3 гола за Българския национален отбор. Участва на Световното първенство през 1998 г. във Франция. Начело е на варненци за втори път, като от 2018 години той се завръща начело и води клуба.

Трансфери: Отборът на Черно Море бе доста активен през трансферния прозорец. Общо 6 нови футболисти се присъединиха към лагера на Илиан Илиев.