Преди Ботев - Локомотив (София) 19-05-2023 11:40

Ботев (Пловдив) приема Локомотив (София) в среща от 32-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 19:15ч. на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Срещата ще бъде ръководена от главния съдия Петър Кузев.

Срещата ще проуснат нигерийските футболисти Точукву Ннади и Уме Емануел, които участват на Световното първенство по футбол до 20-годишна възраст с Нигерия. Извън групата за "канарчетата" остават и контузеният Атанас Чернев, Роберто Пунчец, Амаду Думбуя, Дилан Мертенс и вратарят на Хидайет Ханкич.

До този момент Ботев и Локомотив (София) са изиграли 118 срещи помежду си. В тях "жълто-черните" записват 37 победи, 55 загуби и 26 равенства. Головата разлика е 162 на 125 в полза на Локомотив.

Последно двата отбора премериха сили в 19-ия кръг на Първа Лига. Срещата завърши с нулево равенство и се игра на Футболен комплекс "Ботев 1912" в Пловдив.

Преди този кръг "канарчетата" заемат 10-тото място във временното класиране на Ефбет Лига (група даваща право участие в Лигата на Конференциите) с актив от 32 точки. Столичните "железничари” от своя страна са позиция по-напред, заемайки 9-то място с 38 пункта.

В деня на мача ще настъпи огранизация, която може да прочетете тук.