Преди Ботев - Лудогорец 06-05-2023 13:30

Ботев (Пловдив) приема Лудогорец (Разград) в среща от 30-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 20:15ч. на стадион "Христо Ботев" в Пловдив. Срещата ще бъде ръководена от главния съдия Георги Гинчев.

Преди този кръг "канарчетата" заемат 10-тото място във временното класиране на Ефбет Лига с актив от 32 точки. “Зелените” от своя страна са водачи във временното класиране с 71 пункта.

“Жълто-черните” влизат в мача след драматична победа с 4:2 в Благоевград над Пирин. С хеттрик в срещата се отличи Антоан Бароан.

Лудогорец от своя страна е в битката за титлата в Ефбет Лига. В последната си среща играчите на Ивайло Петев победиха с 2:1 тима на Берое (Стара Загора).

Старши треньорът Бруно Балтазар няма да може да разчита на нигерийските футболисти Точукву Ннади и Уме Емануел, които пътуват за Аржентина, участвайки на Световното първенство по футбол до 20-годишна възраст. Извън групата остава и контузеният Атанас Чернев.

До този момент Ботев и Лудогорец са изиграли 32 срещи помежду си. В тях "жълто-черните" записват 1 победа, 24 загуби и 7 равенства. Головата разлика е 60 на 23 в полза на “зелените”.

Последно двата отбора премериха сили в 15-ия кръг на Първа Лига. Лудогорец победи с минималното 1:0 след попадение на Якуб Пьотровски.

В деня на мача ще настъпи огранизация, която може да прочетете тук

Билети за мача може да закупите и онлайн.