Преди Пирин - Ботев 03-05-2023 13:30

Ботев (Пловдив) гостува на Пирин (Благоевград) в среща от 29-ия кръг на Първа лига. Двубоят е от 15:45ч. на стадион "Христо Ботев" в Благоевград. Срещата ще бъде ръководена от главния съдия Драгомир Драганов.

Преди този кръг "канарчетата" заемат 10-тото място във временното класиране на Ефбет Лига с актив от 29 точки. "Орлетата" от своя страна са 4 позиции надолу с 21 пункта.

Ботевистите влизат в мача за задължителните 3 точки, след като допуснаха загуба с 0:1 от Левски в мач за историята при завръщането на "канарчетата" на "Колежа".

Пирин от своя страна се бори за мястото си в Ефбет Лига. В последните 5 срещи "орлетата" не познават вкуса на победата. В последната си среща играчите на Христо Янев отстъпиха с 1:0 на Берое в Стара Загора.

До този момент Ботев и Пирин са изиграли 55 срещи помежду си. В тях "жълто-черните" записват 31 победи, 15 загуби и 9 равенства. Головата разлика е 85 на 63 в полза на "канарчетата".

Последно двата отбора премериха сили в контролна среща играна на Националната Футболна База в Бояна - срещата завърши с успех за Ботев с 3:1. В Ефбет Лига двата отбора последно се срещнаха в мач от 14-ия кръг в Пловдив. Ботев се наложи с отново с 3:1.

Срещата в Благоевград ще пропуснат нигерийските футболисти Уме Емануел и Токучву Ннади. Двамата състезатели ще пътуват за Аржентина, участвайки на Световното първенство по футбол до 20 годишна възраст.

Билети за срещата с "орлетата" може да намерите в мрежата на URBO. Пропуските за феновете на Ботев са на цена от 10лв.