Представиха юбилейната книга 23-02-2012 21:47


Книгата по случай вековния юбилей на ФК „Ботев” Пловдив бе представена официално на 23 февруари. Печатното издание на автора Румен Минков бе презентирано пред повече от 200 ботевисти в Народна библиотека „Иван Вазов”, а веднага след церемонията бяха разпродадени и първите няколко екземпляра.  

Творбата е от 256 страници, разказващи историята на жълто-черния клуб в кратки текстове и повече от 200 снимки. Тя запознава читателите с голяма част от легендите, великите моменти и епохалните мачове на „Ботев”. Книгата се предлага в два варианта – с твърди и меки корици, на цена съответно от 12 и 8 лева.

Освен с книгата, аудиторията имаше възможността да се върне назад в годините с помощта на изложба, включваща редица ретроспективни фотографии, печатни издания и важни документи от историята на клуба. Архивите ще бъдат изложени на показ в градската библиотека до 29 февруари включително.

Присъстващите на презентацията на книгата успяха да се сдобият с автографи както от автора Румен Минков, така и от доста от героите в нея, начело с Динко Дерменджиев, Иван Глухчев, Иван Занев, Георги Убинов, Виден Апостолов, Петър Зехтински, Марин Бакалов, Костадин Костадинов, които уважиха събитието с достолепното си присъствие.