Пресконференция на Марин Бакалов преди мача с Димитровград 03-09-2010 12:09

Старши-треньорът на Ботев Марин Бакалов сподели очакванията си за предсоящото гостуване в Димитровград в неделя. Това се случи на редовната преди шампионатен двубой пресконференция. Бакалов бе категоричен, че „канарчетата” ще подходят изключително сериозно в първия си мач извън Пловдив в първенството и няма да подценят съперника.

„Предстои ни гостуване на Димитровград, което се явява първото ни излизане от Пловдив от началото на сезона. Мога да кажа, че генерална репетиция в това отношение беше мачът с Раковски за купата. Там се уверихме в две неща. Едното е, че навсякъде ще ни следват по 1000-1500 наши привърженици, а другото -  че, където и да отидем двубоите с нас ще са празник за съответния град и домакините ще се раздават максимално срещу нас. Срещата в неделя няма да бъде лесна. Постоянно повтарям на футболистите, че трябва да бъдем максимално мобилизирани и отговорни, защото нямаме друга алтернатива освен победата. Ако разкрием потенциала си, мисля че няма да имаме проблеми”, заяви рекордьорът по мачове в „А” група.

В неделя Бакалов няма да може да разчита на контузените Иван Танчовски и Стефан Костадинов, както и на недостатъчно подготвения след травмата си Краси Кръстев. Извън групата остава и Запрян Иванов, който също има да наваксва в тренировките.

„Контролата, която играхме с Димитровград по време на подготовката няма да има нищо общо с официалния мач. Тогава ги надиграхме с лекота, но сега противникът ще бъде мобилизиран до краен предел. Запознати сме със състава им, те също имат своите козове. Там играе Петър Станев – Царицата и очаквам той да бъде най-опасният им играч”, допълни легендата на Ботев.”

На въпрос дали е доволен от дебюта на Атанас Курдов, треньорът на „жълто-черните” заяви:

Той е футболист с много голям потенциал. Видно е, че физически не е в оптимална форма, но ние ще се погрижим за това. Смятам, че както той може да помогне на нашия отбор, така и ние можем да доразвием качествата му и да му помогнем да изпълни целта си да заиграе в чужбина.”

Изявление на Марин Бакалов