Президентът на България със съболезнователен адрес до близките на Чико 04-05-2019 15:15

Президентът на България ген. Румен Радев изпрати венец и съболезнователен адрес до семейството и близките на Динко Дерменджиев. Думите на държавния глава бяха прочетени пред присъстващите на поклонението пред великия футболен майстор в спортна зала "Колодрума".

"Напусна ни една легенда, един уважаван от цялата спортна общественост футболист и треньор. Чико беше пример за младите, а пословичната му скромност на спортист, отдал сили и енергия за развитието на най-популярния спорт у нас, го направиха една от най-обичаните футболни личности на България", са част от думите на Президента.

Своите съболезнования в писмо до семейството на Чико изрази и министърът на младежта и спорта Красен Кралев, който също изпрати венец на поклонението.

"Той беше пример за всеотдаъност, воля и неподражаемо майсторство! Малко футболисти са играли на три сметовни първенства, а Дерменджиев е един от тях. Неговата кончина е голяма загуба за всички, които обичат футбола и сега в голямото семейсто на българските футболисти и треньори остава непреодолима празнота", се казва писмото на министър Кралев.

Пълният текст на съболезнователните адреси може да намерите в галерията към статията.

Венци за Легендата на Ботев и българския футбол имаше още от името на президента на БФС Борислав Михайлов, както и от няколко футболни клуба, в това число и първия отбор в треньорската кариера на Динко Дерменджиев - "Чепинец" (Велинград).

Загубата на любимия ни Чико получи широк отзвук, като в дните след неговата кончина своята скръб изразиха редица големи фигури от света на футбола и спорта, начело с президента на ФИФА Джани Инфантино, който също изпрати съболезнователно писмо от името на световната футболна централа.