Продължаваме за Купата 20-10-2011 14:54


Ботев Пловдив се класира за 1/16 финалите в турнира за Купата на България след труден, но заслужен успех с 2:1 над Малеш (Микрево). „Жълто-черните” стигнаха до победата едва 10 минути преди края на мача с гол на защитника Владимир Байрев. Преди това Курдов откри резултата, а Венцислав Стоянов изравни за гостите. В този мач отбора бе воден от Костадин Видолов, който замени освободения след загубата от Етър Петър Хубчев.

Ботев имаше превъзходство през целия мач, но особено през първото полувреме личеше сковаността в действията на футболистите в жълто-черен екип. Гостите очаквано се бяха прибрали дълбоко в своята половина и не опитаха почти нищо в атака.

Срещата започна с два удара от фаул на Александър Александров. При първия топката мина над вратата, а във втория случай вратарят на Малеш Василев изби в корнер. В 15-ата минута гостите получиха неочакван подарък и можеха да поведат. След грешка на Манчев, Мартин Станков се озова очи в очи с Илия Николов и само отличния рефлекс на стража на Ботев предотврати сигурен гол.

В 25-ата минута Ивайло Димитров проби отдясно и върна към Неделев, но младокът не засече топката по най-добрия начин и тя излезе на сантиментри покрай лявата греда в аут. До края на полувремето „канарчетата” се чудеха как да пробият бетона пред вратата на Малеш без да създадат повече шансове за гол.

В началото на втората част Коце Видолов направи вътрешна рокада, изкарвайки започналия като плеймейкър Тодор Неделев на фланга, а на негово място зад Курдов заигра Александров. Тази промяна даде светкавичен резултат и след добър пробив по фланга Неделев, пусна към Кривия, той с параболичен пас намери Курдов, който спря топката на гърди и от воле я забоде в мрежата за 1:0.

Само 5 минути по-късно обаче гостите изравниха чрез Венци Стоянов, който получи извеждащ пас и прехвърли излезлия напред Николов за 1:1. Това бе и последната добра атака на Малеш в мача.

Въпреки допуснатото попадение, играта на Ботев след почивката контрастираше рязко с тази от първата част. В 59-ата минута Александров опита да изненада с удар от аутлинията Василев, но вратарят внимаваше и закова топката на голлинията.

В 63-ата минута Видолов смени Николай Манчев с Димитър Байрев, който се включи добре и допринесе за стягането на обръча пред вратата на Малеш.

Последваха  много силни минути за Ботев. Първо в 66-ата Александров си поигра с няколко защитници в наказателното поле и след двойно с Иво Димитров центрира прострелно, но вратарят изби с крак. В следващата атака Митко Байрев проби технично през центъра на защитата и останал сам срещу вратаря бе повален с ръце от защитник. Вместо дузпа и червен картон обаче, съдията Милен Димитров даде знак играта да продължи, а после вдигна жълт на Курдов за оспорване на решението му.

В 70-ата минута старозагорският рефер пак си затрая, този път за игра с ръка в наказателното поле след центриране на Тошко Неделев. Ботев съвсем натика гостите в наказателното им поле и на няколко пъти последният пас и завършващият удар изневериха на „канарите”.

Логичното се случи в 80-ата минута, когато Владо Байрев вкара отблизо след разбъркване пред малкото наказателно поле. До края на мача шансове се откриха пред Наско Курдов, Александров и Митко Байрев, но резултатът остана непроменен – 2:1 за Ботев.

Съставите на двата отбора:

Ботев: Илия НиколовЙордан Христов, Никола Домакинов – капитан, Костадин ГаджаловВладо Байрев (90-Васил Гуджев), Ангел РаховНиколай Манчев (63-Димитър Байрев), Ивайло Димитров, Александър АлександровТодор Неделев (87-Петър Атанасов), Наско Курдов

Малеш: Васил Василев, Петър Кепов, Румен Сандев – капитан, Благой Станков, Цветан Антов, Венцислав Стоянов, Атанас Атанасов (40-Мартин Георгиев, 77-Борислав Стоянов), Георги Жежев, Николай Дичев, Никола Мицански (73-Лъчезар Дафков), Мартин Станков

Жълти картони: Рахов, Александров, Курдов (Ботев), Сандев, Бл.Станков, Кепов (Малеш)

Главен съдия: Милен Димитров (Стара Загора)

Помощници: Антон Тончев (Стара Загора), Красимир Енев (Стара Загора)

Фотогалерия от мача вижте тук.