Пълен с юноши Ботев загуби от Монтана 05-02-2018 11:57

Ботев Пловдив допусна минимална загуба с 0:1 от отбора на Монтана в поредната си контролна среща на турска земя. 

 

Николай Киров даде почивка на почти целия си основен състав и заложи на нетрадиционен състав, който бе съставен предимно от юноши на отбора.

Той заложи на Даниел Кайзер на вратата, Радослав Терзиев и Димитър Пиргов в центъра на защитата, Здравко Дерменов и Лазар Марин като крайни бранители. В ролята на вътрешни халфове бяха Серкан Юсеин и Алваро Юлиано, по крилата започнаха Кристиан Добрев и Милко Георгиев, а Густаво Афонсо действаше зад гърба на изнесения на върха на атаката Стивън Петков

В края на първото полувреме Густаво напусна преждевременно терена заради мускулен спазъм, а на негово място в игра влезе Станислав Шопов. След почивката шанс за изява получиха още крайният защитник Димитър Калчев, нападателят Иван Василев и вратарят Симеон Симеонов. Едно полувреме записа и Пламен Димов, който пропусна проверката с грузинския Сабуртало заради лека травма.

 

Единственото попадение в мача падна в 77-ата минута, когато Тодор Колев с техничен диагонален удар прати топката в левия ъгъл на вратата на Симеон Симеонов, който минути преди това замени полския страж Даниел Кайзер

Първото полувреме предожи скучен футбол и почти нищо интересно пред двете врати. 

Втората част бе малко по-интересна. “Жълто-черните" организираха няколко добри атаки пред вратата на съперника и отправиха няколко удара по посока рамката на Монтана. От своя страна воденият от Ферарио Спасов тим също имаше своите шансове, като успя да се възползва от един от тях.

С добри изви в редиците на “Ботев” се отличи 15-годишният талант Станислав Шопов, който успя да раздвижи играта на пловдивчани, а пред Серкан Юсеин и Лазар Марин се откриха добри възможности, които бяха пропуснати. 

В сами край на двубоя Серкан можеше да вкара красив изравнителен гол, след като получи пас от Терзиев в наказателното поле. 10-ката на Ботев достигна топката близо до аутлинията и опита труден прехвърлящ удар от малък ъгъл над неразчетено излезлия вратар на Монтана, но топката не нам,ери очертанията на вратата.