Първа домакинска загуба за Ботев 22-09-2012 16:39


Ботев Пловдив допусна първа домакинска загуба в първенството. „Жълто-черните” отстъпиха с 1:2 на Берое и останаха с актив от 10 точки след 6-ия кръг от сезона. Точни за тима от Стара Загора бяха Елиаш да Силва в 14-ата и Георги Андонов в 54-ата минута, а малко преди края Иван Цветков намали разликата.

Привържениците на Ботев отново създадоха прекрасна атмосфера на „Колежа”, но въпреки това представянето на отбора бе далеч от показаното в първите пет мача. Преди началото на срещата публиката и главните действащи лица на терена почетоха с минута мълчание годишнината от събитията в Катуница и паметта на загиналите там Ангел Петров и Павел Толев.

Първата опасност пред една от двете врати дойде в 10-ата минута, когато Тодор Неделев направи дълъг рейд и шутира силно извън наказателното поле, но топката профуча малко над напречната греда. Четири минути по-късно гостите откриха, след като „жълто-черната” отбрана и вратарят Шеткус не реагираха добре на центриране от свободен удар и позволиха на Елиаш да вкара с глава за 0:1.

Едва в 35-ата минута Ботев стигна до удар в очертанията на вратата, след като Бобан Грънчаров би с глава в ръцете на Акалски. Последва натиск на „канарчетата”, но първо никой не засече топката след прострелно центриране на Вандер, а малко по-късно мерникът на Неделев отново изневери. В самия край на полувремето Георги Андонов изпълни опасно пряк свободен удар, но не уцели вратата.

В допълнителното време на първата част Берое остана с човек по-малко. Полузащитникът на старозагорци Стефан Велев получи втори жълт картон и остави отбора си с човек по-малко за втората половина от мача.

Ботев обаче не се възползва от численото си превъзходство след почивката. Секунди след подновяването на играта капитанът на гостите Владимир Зафиров за малко не си отбеляза автогол, след като засече покрай вратата центриране на Артур. В 54-ата минута юношата на Ботев Жоро Андонов наказа нова грешка в наказателното поле и отново с глава след центриране от фаул направи резултата 0:2.

Точно след час игра Ангел Рахов можеше да намали, но ударът му с глава отблизо срещна тялото на вратаря. Последва греда от пряк свободен удар на резервата на Берое Елио Мартинс. В 77-ата минута реферът Георги Йорданов не видя игра с ръка на защитник в наказателното поле, а минута по-късно Тодор Неделев бе съборен точно преди да шутира около границата на наказателното поле, отново без реакция от съдията.

В 86-ата минута Иван Цветков вкара много красив гол от дъгата на наказателното поле в горния десен ъгъл, който стигна само да направи загубата минимална. 

Фотогалерия от срещата можете да видите от този линк.

Livescore: Ботев Пловдив 1:2 Берое