Първа победа за Ботев в Анталия 10-02-2012 16:06


"Ботев" Пловдив записа първа победа в контролите си в Анталия, след като победи с 1:0 молдовския "Академиа". Единствения гол в мача бе дело на Атанас Курдов в 60-ата минута, когато нападателят направи двойно подаване с влезлия секунди по-рано Петър Атанасов и с диагонален шут с левия крак прати топката в долния ляв ъгъл на вратата.

Курдов пропусна да открие резултата още в 25-ата минута, когато бе изведен от Мариян Огнянов сам срещу вратаря, но ударът му бе спасен. Комбинацията между двамата бе и единственото чисто положение пред двете врати през първото полувреме, в което играта и на двата тима бе доста нервна, прибързана и с много брак в действията.

Другата запомняща се атака преди почивката бе след комбинация Бачев – Александров – Курдов пред наказателното поле, завършена с прострелно центриране от Данчо Христов, което обаче не бе засечено от негов съотборник.

В 25-ата минута Мариян Огнянов напусна терена, след като при безобидна ситуация усети болка около мястото на операцията си в аддукторите и се наложи да бъде заменен от Светослав Петров.

Като титуляр в този двубой започна и каращият проби 22-годишин руснак Александър Петров, който бе тестван от Милен Радуканов по двата фланга. Юношата на "Зенит" остана на терена до 76-ата минута, но не се запомни с нищо особено.

През второто полувреме, след направените рокади, "Ботев" заигра значително по-добре, но въпреки това "канарчетата” не успяха да повторят представянето си от контролата с "Корона". Все пак, освен гола, "жълто-черните” създадоха още няколко изгодни ситуации пред вратата на "Академиа".

В 67-ата минута удар на Ивайло Димитров мина встрани от вратата. Четвърт час преди края до попадение близо бяха и молдовците. Техен футболист опита нещо средно между удар и центриране, а Христо Иванов изкара в корнер влизащата под гредата топка. В 83-ата юношата Лазар Марин напредна по левия фланг и центрира остро, но топката дойде дълга за нахлуващия Телкийски.

В последните минути Петър Атанасов отново демонстрира умението си да създава голови ситуации и да не се възползва от тях. В първите два случая той бе изведен от Лъчо Ангелов и Тодор Неделев и вместо да стреля опита да подаде към чакащия в чиста позиция Телкийски, но пасовете му не минаха. В третата ситуация Атанасов пробва удар, топката рикошира в защитник и вратаря улови.

Съставът на Ботев: Иванов (83-Андонов), Аргиров (46-Ив.Димитров), Домакинов (46-Бонев), Н.Димитров (76-Димов), Бачев (74-Марин), Рахов (60-Манчев), Огнянов (25-Св.Петров), Александров (60-Атанасов), Й.Христов (46-Ангелов), Ал.Петров (76-Телкийски), Курдов (70-Неделев)