Равен и срещу Несебър 19-03-2012 06:39

Ботев Пловдив направи поредна грешна стъпка по пътя към „А” група. В дебютния си домакински мач на стадион „Беркут” „жълто-черните” завършиха наравно 1:1 срещу Несебър и след деветото си реми за сезона изостанаха на 6 точки от върха. По-тревожен от тази дистанция обаче е фактът, че след 17 изиграни кръга Ботев има едва шест победи, като една от тях е служебна...

Мачът пред пълните трибуни в Брестник започна добре за „канарчетата” и след няколко далечни шута, те откриха в 26-ата минута. Илия Николов плонжира несигурно при ниско центриране на Неделев, топката се озова в Деян Христов и таранът отблизо вкара първия си гол с жълто-черния екип в официален мач. До почивката отлични ситуации пред вратата на гостите пропуснаха Ангел Рахов, Петър Атанасов, Деян и Йордан Христов, но търсеният втори гол така и не падна.

Второто полувреме Ботев атакуваше безидейно и почти не застраши вратата на Несебър. От своя страна морския тим организира няколко опасни атаки и показа, че няма да се предаде без бой. Липсата на агресия и самочувствие в състава на „канарчетата” логично бе наказана с изравнителен гол. Негов автор бе влезлият на смяна Борислав Иванов, който се разписа с глава след центриране от фаул на Орловски в 74-ата минута.

Ботев опита стихиен натиск в края, но отново не стигна до чисто положение, а само до далечен шут на Ивайло Димитров и пропуск от пряк свободен удар на Сашо Александров. Гостите пък можеха да си тръгнат и с трите точки, ако Христо Александров не бе пропуснал на празна врата.

Снимки: Галерия от мача "Ботев" Пловдив 1:1 Несебър