Равенство в първия мач с Локомотив за Купата 28-10-2014 00:00

Ботев Пловдив завърши 1:1 с Локомотив Пловдив в първи 1/8 - финален мач от турнира за Купата на България. Домакините поведоха в края на първото полувреме с гол от пряк свободен удар на Мартин Камбуров. В самия край на мача Александър Колев реализира с глава важен в турнирния двубой гол на чужд терен и увеличи шансовете на "канарчетата" да продължат на 1/4 финали големи.

Велислав Вуцов направи три промени в състава от мача с Берое. Божидар Васев се върна в зоната левия защитник, Горан Галешич започна вместо поваленият от вирус в часовете преди мача Томаш Иршак, а Алекс Колев бе на върха на атаката вместо Чунчуков.

Двубоят на "Лаута" бе изпъстрен с единоборства за сметка на качествения футбол. В очертаващата се битка по-добре се ориентираха домакините, които отправиха първия точен удар в мача още в първата минута, когато Стаховяк спаси удар с глава отблизо на Камбуров. Четвърт час по-късно Лъчо Балтанов изчисти от голлинията опит центрирана топка, която бе на път да се окаже в мрежата, след като никой от играчите не успя да я засече. 

За цялото първо полувреме Ботев успя да застраши вратата на Господинов само в 37-ата минута, когато Галешич се измъкна от защитата, но силният му удар бе отразен от стража на Локомотив. 

Минута преди края на полувремето Локомотив поведе след точно изпълнение на пряк свободен удар. Мартин Камбуров си изработи фаул пред наказателното поле и стреля прецизно над стената за 1:0.

В огромната част от второто полувреме действията се развиваха между двете наказателни полета, а двата отбора продължаваха да залагат повече на борбата, отколкото на комбинативния футбол. Все пак с наближаването на края на двубоя Ботев се активизира и в последните минути пренесе играта пред вратата на Локомотив. 

В 85-ата минута Божидар Васев посрещна избита от наказателното поле топка и с топовен шут от 20 метра я отправи в горния десен ъгъл, но Господинов успя да избие в корнер.

Малко по-късно, след центриране на Васев, Цветелин Чунчуков бе задържан в пеналта от противник, но съдията Никола Попов прецени, че няма основание да посочи бялата точка. 

Така се стигна до втората минута на даденото от рефера 5-минутно продължение, в което "жълто-черните" спечелиха поредния си корнер пред вратата на домакините. Мариян Огнянов центрира остро от ъгловия удар, а Александър Колев с майсторски удар с глава забоде топката под напречната греда за крайното 1:1.