Равностоен мач, спорно отменен гол и загуба за Ботев от Левски в София 08-10-2022 22:38

Ботев (Пловдив) загуби с 0:1 от Левски (София) в дербито от 13-ия кръг на Първа лига. Двубоят се игра на стадион "Георги Аспарухов" в София.

Двата тима си разделиха по едно полувреме, като равенството бе най-логичният завършек на срещата. Главният съдия Станимир Тренчев отмени спорно гол на Николай Минков.

Головите положения пред двете врати бяха много малко. "Сините" бяха по-активният отбор през първата част, докато момчетата на Желко Копич бяха по-дейни след почивката.

В 11-ата минута удар на Филип Кръстев рикошира в бранител и топката мина в опасна близост до вратата на Ханкич. В 20-ата минута Елвис Ману се пребори за кълбото и пусна към Бароан, който бе на отлична позиция, но защитник парира удара.

В ответната атака Роналдо центрира отдясно, Илиян Стефанов изпревари отбраната на "канарчетата" и прати топката в мрежата за 1:0. До края на първата част Уелтон на два пъти отправи неточни удари.

След почивката ботевистите овладяха контрола върху топката и на свой ред взеха инициативата. В 56-ата минута Роберто Пунчец блокира удар на Ивелин Попов.

Така се стигна до 64-ата минута, в която Ботев заслужено изравни резултата. Николай Минков разстреля Пламен Андреев и взриви гостуващия сектор, но след намесата на системата VAR и дълго мислене от страна на Станимир Тренчев попадението бе отменено за меко казано спорен и дискусионен фаул от страна на Елвис Ману срещу защитник.

До края на двубоя и двата отбора опитваха атаки, но опитите им бяха неуспешни и до нови чисти положения не се стигна. В добавеното време "канарчетата" получиха фаул на добра позиция, но ударът на Бароан се спря в стената.