Решения от ОС на Сдружението 12-03-2011 00:55

На приключилото по-рано през деня Общо Събрание на Сдружение Професионален Футболен Клуб БОТЕВ бяха засегнати 3 основни точки:

1. Финансов отчет за миналата година

2. Гласуване на промени в устава

3. Освобождаване на УС. Избор на НОВ УС

botev plovdiv logo 2010

На приключилото по-рано през деня Общо Събрание на Сдружение Професионален Футболен Клуб БОТЕВ бяха засегнати 3 основни точки:

1. Финансов отчет за миналата година

Бяха посочени основните пера в бюджета по приходи – от спонсорство и търговска дейност на Сдружението. Също така бяха посочени и разходите, като любопитна информация беше, че 23% от всички разходи са били направени за детско-юношеските формации на Ботев Пловдив, което е ясно доказателство за дългосрочните намерения за развитието на нашата школа.

2. Гласуване на промени в устава

Бяха предложени и гласувани две значими промени в устава на сдружението. Годишният членски внос за настоящи и бъдещи членове вече ще е 120лв, които ще се заплащат в касата на дружеството или на откритата от него банкова сметка. За настоящи членове заплащането може да се направи на две равни вноски по 60лв (първа вноска до 31 януари на съответната година и втора вноска – до 31 юли на съответната година). За нови членове заплащането на вноската е еднократно в размер на пълната сума от 120лв.

Другата промяна засегна броя на членовете на управителния съвет на сдружението. Беше предложено и гласувано броят на членовете на УС да бъде от 3 до 16 човека (вмeсто точно 16 члена, както беше в устава до момента), като целта на промяната е в последствие да се намали значително броят на членовете в ръководното тяло на сдружението.

От управителният съвет беше освободен Иван Глухчев, а на негово място беше одобрен Апостол Апостолов.

3. Освобождаване на УС. Избор на НОВ УС

Последната точка от събранието беше освобождаването на настоящият и изборът на нов управителен съвет на сдружението. Председателят на Сдружение Професионален Футболен Клуб БОТЕВ , Марин Бакалов, предложи до приключване на сезона в Югоизточната В група УС да запази настоящият си състав и след приключване на футболната година да бъде избрано ново управление. Причината, която бе изтъкната от г-н Бакалов беше, че от БФС е било изпратено уведомление, че не може по време на сезона да се прехвърлят правата за участие от една организация към друга – в случая от Сдружение Професионален Футболен Клуб БОТЕВ към акционерното дружество, което ще управлява клуба за напред и в което Сдружението ще участва с 10%.

Присъстващите 92 члена (плюс 2-ма с упълномощени представители), заплатили своите годишни вноски, приеха с необходимото мнозинство предложените промени и в деня, в който ФК „Ботев“ Пловдив навърши 99 години, продължиха пътя на възраждането на най-старият футболен клуб в България.

Годишнината ще бъде отбелязна с мач между настоящия отбор на „жълто-черните“ и отбора на ветераните на Ботев, който ще се играе от 15:30 часа на Стадион „Христо Ботев“, а след двубоя ще се състои официална церемония пред паметника на клубния патрон пред централната трибуна на стадиона.

99 години БОТЕВ Пловдив!
99 години Красота, Вяра, Борба!