Сашо Александров: Ще взимаме играчи, които имат сърце за Ботев 08-06-2012 12:05


Бившият капитан на Ботев Пловдив Александър Александров бе представен в ролята си на спортно-технически директор на клуба. Новият шеф, който трябва бързо да пренесе мислите си от терена към ръководната длъжност, внесе яснота по отношение на селекционната политика. Александров не спомена имена на футболисти, представляващи интерес за Ботев, но обясни поведението, което клубът ще има на трансферния пазар.

„Вече работим по селекцията. И двамата с г-н Спасов сме на мнение, че Ботев няма да взима футболисти, които просто ще седят и ще си чакат заплата, а такива, които имат желание да играят за нашия клуб и да се развиват. Ще има много нови имена, ще има и освободени. Тези, които според нас нямат необходимото ниво за „А” група и Ботев, ще си тръгнат”, заяви Сашо Александров.

Бившият капитан на тима каза още, че неговите виждания, както и тези на Ферарио Спасов, съвпадат изцяло с желанито на привържениците на Ботев отборът да играе атакуващ футбол. Александров добави, че селекцията ще бъде съобразена с бюджета на клуба и няма да се харчат средства, които не отговарят на финансовите стандарти в България.

„За съжаление у нас се искат нереално високи цени за футболистите с договори. Ние няма да даваме суми от порядъка на 300 – 500 хиляди евро за даден играч. Това са нереални пари за нивото на футбола и в България. Със сигурност ще се оглеждаме и за чужденци, дори вече го правим. Очаквайте в селекцията да има както чужденци, така и българи.”

Спортният директор обеща, че в клуба ще има сериозна дисциплина и всеки ще си знае мястото и работата. „Сега трябва по-малко да говорим и повече да работим. Ще ограничим медийните изяви и запрятаме ръкави, защото поизостанахме, а ни чака много работа за вършене. Оттук нататък в Ботев ще има йерархия и дисциплина, всеки знае какво трябва да прави.”

Александров обяви и целите пред отбора: 

"Целта пред Ботев ще бъде фактор в първенството, да играе добър футбол и за нашите привърженици да е удоволствие да идват на стадиона. Дали ще сме първи, втори или трети времето ще покаже. Това не е най-важното и не бива да има такива очаквания от нас. Желанието ни е да се подсилим там, където имаме нужда, и да направим солиден отбор."