Шоу на Неделев и Маркиньос затвърди перфектната серия на Ботев в "Коматево" - 3:1 срещу ЦСКА 1948 01-10-2021 19:52

Ботев (Пловдив) продължава да впечатлява при домакинствата си от началото на сезона в Първа лига. "Канарчетата" записаха шести успех в шестте си мача на "Футболен комплекс Ботев 1912", след като се наложиха с 3:1 над ЦСКА 1948.

В герои за "жълто-черните" се превърнаха Тодор Неделев и Маркиньос, които реализираха трите гола. Със сериозна намеса в двубоя бе и системата VAR, спомогнала за първите две попадения на пловдивчани. 

Още от първите минути двата тима показаха, че ще направят шоу за зрителите. "Канарчетата" стартираха много активно двубоя и осъществиха сериозен натиск, но удари на Неделев и Маркиньос не успяха да поразят целта.

Гостите отговориха мигновено и след 10-ата минута взеха на свой ред инициативата, а в 14-ата минута Крум Стоянов центрира отляво, Кевин Янсон докосна кълбото и за късмет на пловдивчани то се спря в страничната греда.

Последва силен удар на Реда Рабей, който бе спасен от Наумов. В 25-ата минута ботевистите направиха сериозен пропуск, след като Неделев центрира към Николай Минков, който засече с глава, но на сантиметри от гредата.

В 29-ата минута направилият за пореден път много силен мач Па Конате бе съборен в наказателното поле и "канарчетата" получиха дузпа, която дълго време бе разглеждана от VAR. Зад топката застана Тодор Неделев, който безкомпромисно прати топката в обратния на вратаря ъгъл за 1:0.

В 39-ата минута, след сериозно меле пред вратата на "червените", Маркиньос отправи удар, а защитата на гостите успя да избие. След намесата на системата VAR бе установено, че топката е преминала с пълния си обем голлинията и публиката ликуваше - 2:0 за Ботев.

Гостите много бързо показаха, че не са се предали и до края на първата част стигнаха до серия опасни центрирания и положения, но добрите изяви на Самуел Супрайен и колегите му в отбрана предотвратиха гола.

Такъв обаче падна само 4 минути след началото на второто полувреме. Грешка в отбраната на Ботев позволи на Галин Иванов да остане сам срещу Аргилашки, като Иванов с топовен удар намали - 2:1.

В следващите минути гостите опитаха натиск, но защитата на "канарчетата" се справи. В 65-ата минута Георги Аргилашки се намеси уверено при далечен удар на Георги Русев.

Само 120 секунди по-късно ботевистите убиха интригата с трети гол. Тодор Неделев пусна към Па Конате отляво, бързоногият бранител навлезе в наказателното поле и пусна към отлично освободилия се от опеката на бранителите Маркиньос, за когото не бе проблем от близо да вкара втория си гол за 3:1.

В 85-ата минута Димитър Тонев се отчете с прекрасна проява, пропускайки пас към Николай Минков, който много добре финтира бранител и останал сам срещу вратаря стреля, но Наумов спаси.

СЪСТАВЪТ НА БОТЕВ: Георги Аргилашки, Па Конате, Виктор Генев, Маркиньос, Тодор Неделев (77 - Джеймс Етоо), Емануел Току, Антоан Бароан (69 - Димитър Тонев), Николай Минков (88 - Филип Филипов), Самуел Супрайен, Реда Рабей, Кевин Янсон