Сладък и труден старт в „Б” група 14-08-2011 01:37


„Ботев” Пловдив започна с победа сезона в Източната „Б” група. „Канарите” извоюваха много трудна, но за сметка на това сладка победа в първия кръг от първенството, който беше и официален дебют на Петър Хубчев начело на отбора. С гол на Атанас Курдов пет минути преди края на мача „Ботев” се наложи на „Добруджа” с 1:0 като гост.

На старта на шампионата отборът излезе на терена с новия резервен виненочервен екип, който в крайна сметка донесе късмет на футболистите. „Ботев” бе по-добрият, но и видимо по-напрегнатият отбор в срещата. Възпитаниците на Петър Хубчев диктуваха темпото на игра през целия мач, но стигнаха до победата в заключителните минути на мача.

Слез кратко опипване на почвата „канарите” установиха контрол над играта. Още в 3-ата минута Данчо Христов се измъкна от защитата на домакините, но ударът му мина покрай вратата. В 20-ата гол на Наско Курдов пък бе отменен заради фаул на Сашо Александров в атака. Най-чистото положение за „Ботев” през първата част пропусна Петър Атанасов, който очи в очи с вратаря би покрай вратата, а по-късно Христов отново се размина с гола.

През първото полувреме „Добруджа” залагаше предимно на контри, като при една от тях Амбарцумян блокира удар на Ивайло Лазаров.

След почивката „Ботев” продължи да натиска, а домакините да разчитат на контраатаки. Лазаров не отигра добре две ситуации, докато за пловдивчани близо до гола бяха Атанасов и Курдов. В 71-ата минута на терена се появи Тодор Неделев, за когото това бе дебют в мъжкия футбол. 18-годишният младок раздвижи играта на „канарите” и само за 20-ина минути на терена успя да изкара картон на противников състезател, да стреля към вратата и да участва във всички добри атаки до края на мача.

Именно Неделев асистира за гола на победата, отбелязан от голмайстора на тима Атанас Курдов. 5 минути преди края на мача Неделев намери Курдов, който овладя топката с глава, измъкна се от противник и с мощен шут отприщи еуфорията носейки първите 3 точки в актива на „Ботев”. Домакините нямаха сили да отвърнат на удара и приеха загубата без драми.

Снимки от галерията на сайта вижте тук!