Сливен и Ботев не успяха да си отбележат гол 27-08-2011 20:10

Второ поредно реми в първенството записа „Ботев” Пловдив, завършвайки наравно 0:0 като гост на „Сливен” в мач от 3-ия кръг на Източната „Б” група. „Жълто-черните” изнесоха най-силната си продукция от началото на сезона, но пропуските пред противниковата врата и добрите изяви на стража на домакините Евгени Караманов им попречи да си тръгнат с пълен актив от стадион "Хаджи Димитър".

Сливен 0:0 Ботев


Около 1000 бултраси подкрепяха своите в Сливен. Те за пореден път създадоха великолепна атмосфера и накараха любимците си да се чувстват като у дома. След последния съдийски сигнал запалянковците изпратиха отбора с аплодисменти, въпреки загубените 2 точки.

Петър Хубчев остави сред резервите Тодор Тимонов и Атанас Курдов. Въпреки това, „канарчетата” изнесоха силно първо полувреме, в което пропуснаха няколко отлични шанса да поведат. В същото време в центъра на защитата бяха допуснати няколко груби грешки, които за щастие не се оказаха фатални.

Първата интересна ситуация бе в наказателното поле на Амбарцумян. Още в 3-ата минута нападателят на „Сливен” Илиян Костов навърза няколко защитници и бе съборен, но съдийски сигнал не последва.

В 7-ата, завърналият се в състава след дълго отсъствие, Ангел Рахов засече с глава центриране от корнер и нанесе първия удар в очертанията на вратата, а Караманов записа първото си спасяване. Само три минути по-късно Данчо Христов остана очи в очи с вратаря след двойно подаване с Петър Атанасов, но вместо да шутира потърси пас около дузпата и сгреши.

В 20-ата минута Аргиров намери Атанасов в пеналта, той шутира без забавяне, но Караманов отново бе на мястото си. Младежкият национал, който в отсъствието на Курдов игра на върха на атаката, бе в основата и на следващата опасност пред вратата на „воеводите”. В 27-ата минута той получи пас в дълбочина, пребори се със защитник и насочи топката покрай Караманов, който с невероятен рефлекс успя да предотврати сигурен гол.

Сливен 0:0 Ботев - Сашо Александров

Отново Петър Атанасов опита удар от малък ъгъл в 34-ата минута и пак вратарят и капитан на „Сливен” бе последна преграда за топката. Секунди след това Караманов извади от горния десен ъгъл удар с глава на Емо Аргиров.

В заключителните минути на полувремето и двата отбора можеха да вкарат. Първо Костов стреля в стената от пряк свободен удар, а след това Неделев не уцели вратата с удар от движение. В последните секунди защитата на домакините изпусна Гаджалов след центриране от свободен удар, но централният защитник не овладя добре топката и тя попадна в ръцете на Караманов.

Още с първата атака след почивката „Ботев” стигна до корнер, след който Рахов стреля силно от въздуха, но Караманов боксира влизащата под гредата топка. Последваха силни минути за „Сливен”. Първо Миндев повтори упражнението на своя колега от края на първото полувреме и би в стената от фаул пред пеналта. В 61-ата минута дойде най-добрата възможност за домакините. Най-дейният в редиците им Костов изведе Веселинов на стрелкова позиция, но Армандо спаси удара.

3 минути по-късно дойде и най-чистата ситуация за гол в мача. Пас на Тодор Неделев намери Митко Байрев абсолютно сам в наказателното поле, халфът имаше време да си нагласи топката, но от 7-8 метра я изпрати над напречната греда.

Сливен 0:0 Ботев

В заключителните минути „Ботев” натика съперника пред наказателното му поле. Курдов замени Петър Атанасов, като включването му не се отрази видимо на играта. В 87-ата минута Неделев получи пас зад отбраната на домакините, но не овладя добре топката. В последната минута на добавеното време Сашо Александров стреля мощно от 30-ина метра, топката обаче профуча от външната страна на дясната греда и по този начин мачът завърши така, както и започна – 0:0.

Сливен 0:0 Ботев - снимки от мача

Сливен 0:0 Ботев - видео репортаж и интервюта