Служебно 3:0 срещу Чирпан 15-03-2011 11:06



Зоналният съвет на БФС присъди служебна победа на Ботев Пловдив в гостуването на Чирпан от 22-ия кръг на Югоизточната „В” група. Мачът трябваше да се играе на 13 март, но бе отложен заради отказа на местната полицията да охранява срещата. Освен в Чирпан, органите на реда не са одобрили още стадионите на Локомотив (Стара Загора) и този в Казанлък.

Така, въпреки желанието на двата клуба да изиграят мача, се стигна до служебното 3:0 в полза на „канарчетата”. От БФС няма да наказват отбора на Чирпан, защото домакините са направили всичко по силите си, за да осигурят терен за двубоя.

„Желанието ни бе мачът Чирпан – Ботев да се изиграе до 16 март, но полицията твърдо отказва да осигури охрана и затова присъждаме служебна победа на Ботев. Интересно е защо не са одобрили и стадиона в Казанлък, след като на него Ботев ще гостува и на Розова долина през пролетния полусезон”, коментираха за официалния сайт на „жълто-черните” от Зоналния съвет.

През есента Ботев игра на стадиона в Чирпан двубоите си със Свиленград и Ботев (Гълъбово), които преминаха без проблем за охраняващите. 

Хората, които са си купили билети за мача могат да ги върнат и да получат обратно парите си във фен-магазина на стадион „Христо Ботев”.

След присъдената победа, Ботев Пловдив увеличи преднината си пред Нефтохимик на 19 точки. „Канарите” имат 64 точки и голова разлика 78-9.