Спартак Варна си тръгна с точка от "Колежа" 20-08-2011 18:52

botev plovdiv 1:1 spartak varna

„Ботев” Пловдив загуби първи точки в първенството, след като не успя да победи „Спартак” Варна като домакин във втория кръг в Източната „Б” група. Двата отбора си размениха по един гол в двете полувремена за крайното 1:1. Тодор Тимонов даде ранен аванс на „Ботев” с топовен шут в 17-ата минута, а Диян Кателиев изравни в началото на втората част.

Трибуните на стадион „Христо Ботев” бяха почти наполовина пълни за първото домакинство на „канарите” за сезона.

botev plovdiv 1:1 spartak varna

Гостите от Варна започнаха с очакването за домакински натиск и още с първия съдийски сигнал се дръпнаха в своята половина. Възпитаниците на Петър Хубчев поеха инициативата и постепенно натикаха „соколите” дълбоко в полетото им. След няколко добри флангови атаки завършили с опасни, но неоползотворени центрирания дойде 17-ата минута, в която Тимонов разпечата Генко Славов. Халфът се освободи пред пеналта и с мощен удар в десния ъгъл откри резултата – 1:0.

botev plovdiv 1:1 spartak varna

Вместо гола да доведе до порив в играта на домакините, се случи точно обратното. „Ботев” намали натиска и постепенно гостите живнаха. Все пак Тодор Неделев и Данчо Христов имаха добри възможности да вкарат втори гол, но в първия случай Славов спаси, а след това Христов стреля над вратата. Няколко добри центрирания на двамата пък не достигнаха до съотборниците им в наказателното поле. За цялото първо полувреме „Спартак” се задоволи с два опасни удара отдалеч на Георги Динков и Иван Петков, които обаче не уцелиха рамката на вратата. Финалното изпълнение за първата част бе на Наско Курдов. Той пое елегантно пас на Неделев и стреля по земя, но вратарят плонжира и спаси. Така „жълто-черните” се оттеглиха само с един гол аванс на почивката.

botev plovdiv 1:1 spartak varna

botev plovdiv 1:1 spartak varna

В началото на второто полувреме „Ботев” предостави инициативата на противника и играта се водеше пред наказателното поле на Амбарцумян. Въпреки това, първото добро положение отново бе за „канарчетата”. В 52-ата минута Тодор Неделев засече с глава центриране на Христов, но Славов спаси. 3 минути по-късно Кателиев се възползва от грешка в защитата и със силен удар от ждроб направи Амбарцумян безпомощен – 1:1.

Изравнителният гол предизвика публиката, която с мощни възгласи призова любимците си да отвърнат на удара. В 60-ата минута обаче гостите получиха отлична възможност да поведат. Армандо хвана изритана напред топка извън пеналта и реферът отсъди пряк свободен удар. Зад топката застана Кателиев, но Амбарцумян се реваншира и спаси шута на голмайстора на „Спартак”. Малко по-късно „канарите” отиграха заучено положение от свободен удар, Тимонов намери пролука и шутира силно, Генко Славов обаче отново бе последна преграда за топката и успя да избие с крак.

В заключителната четвърт от срещата „Ботев” опита финален щурм и стигна до няколко добри ситуации пред Славов. На три пъти до гола близо бе влезлият на смяна Сашо Александров. Първо той завърши с красива задна ножица многоходова атака в наказателното поле, но топката мина встрани от вратата. След това в опита си да центрира Аргиров прати топката в горния десен ъгъл, Славов изби, а при добавката Александров би с глава над вратата. В 83-ата минута стражът на гостите излезе неразчетено при поредното центриране отдясно, Кривия го изпревари, но топката отново прелетя над напречната греда.

botev plovdiv 1:1 spartak varna

Така „Ботев” не успя да спечели първото си домакинство за сезона и след втория кръг в първенството е с 4 точки и голова разлика 2-1.

Фотогалерия от мача Ботев - Спартак.

Видео

Първо полувреме:


Второ полувреме: