СРАМ! Ботев допусна 6 гола в Монтана 25-07-2015 21:05

Ботев допусна срамна загуба във втория кръг от първенството, след като отстъпи с 0:6 при гостуването си на Монтана. "Канарчетата" изиграха изключително слаб мач, който започна кошмарно с три гола във вратата на Михаил Иванов в първия четвърт част. Другата лоша новина от двубоя е червеният картон на Йордан Христов, което вади капитана от сметките за пловдивското дерби следващия уикенд.

Още в 5-ата минута "жълто-черните" сгрешиха при изнасянето на топката и Иван Минчев наказа грешката с удар над вратаря Иванов. 2 минути по-късно нова грешка в наказателното поле бе наказана от Атанас Илиев. В 14-ата минута Михаил Иванов не реагира добре след удар от над 20 метра на Борислав Балджийски и резултатът стана класически.

Върхът на слабото представяне на Михаил Иванов бе в 35-ата минута, когато вратарят на "жълто-черните" позволи на Иван Минчев да отбележи втория си гол в мача с удар от центъра на терена. В края на полувремето "канарчетата" получиха шанс да намалят пасива си, след като Нико Варела спечели дузпа, която таранът на пловдивчани Александър Колев пропусна.

10 минути след началото на втората част Иван Минчев оформи своя хеттрик с удар извън наказателното поле, като и този път Михаил Иванов помогна за попадението с поредната си неумела изява. При резултат 5:0, в 75-ата минута Ботев остана с 10 души на терена, след като от игра бе отстранен капитанът Йордан Христов. В последната минута крайния резултат оформи Янко Ангелов, който се възползва от поредна грешка на Михаил Иванов.