Станимир Стоилов: Хубаво е когато получаваш овации от публиката, хвърляме се с пълни сили срещу Лудогорец 19-05-2013 06:59

Старши треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов даде мнението си за представянето на отбора в мача срещу "Ботев" Враца, спечелен с 5:0 от "канарчетата". Наставникът на "жълто-черните" коментира още   предстоящия двубой с Лудогорец, както и програмата за следващия сезон.

Не виждам причина да не се хвърлим с пълни сили срещу Лудогорец. До края на първенството, без значение кой какви интереси има, Ботев ще играе за себе си. За нас не е добре, че няма да играем мач в последния кръг. Искахме да пуснем голяма част от младите футболисти в игра, да завършим подобаващо сезона, а и предполагам, че щяхме да реализираме доста голове. Отборите, които трябваше да играят срещу Етър и получават служебни победи са ощетени, както и самите футболисти, в случая Иван Цветков, има шансове да се бори за голмайстор на първенството. За жалост поредната българска недомислица, доста съм разочарован.

Държа отборът ми да играе по този начин и хората да са доволни. Хубаво е когато получаваш овации от публиката, но за мен по-важното е, че Ботев игра добре, държахме в постоянно напрежение противника.

Предоволен съм от включването на Серкан Юсеин, успя да даде голов пас и то с по-неудобния му ляв крак, от неудобна позиция. Ние ще го притискаме да работи, ако той е сериозен ще получава шансове. Но призовавам да не бързаме с издигането в култ на младите играчи, защото това може да им се отрази негативно, но ние затова сме там, за да ги контролираме и да ги държим стъпили на земята.  Младите играчи трябва да играят постоянно на високо ниво.

По-добре да играем в средата на месец юли, отколкото в средата на месец февруари, когато е студено и ще има 12 човека на стадиона. Предполагам, че ако първенството започне юли месец, мачовете ще се играят от 19ч. Всички отбори е време да мислим за реконструкция на стадионите, за поставяне на осветление. Повече от 50% от отборите в “А” група вече имат осветление. Трябва да изберем по-малкото зло и да започнем по-рано следващия сезон, все пак ще играем на по-добри терени в сравнение със зимата.