Станимир Стоилов след загубата от ЦСКА: Очаквах да играем с по-голямо самочувствие и увереност, може би Купата става приоритет 10-04-2014 21:56

Треньорът на "Ботев" Станимир Стоилов заяви на пресконференцията след загубата от ЦСКА, че е очаквал "жълто-черните" да играят с по-голямо самочувствие и увереност. Специалистът добави, че не променя стратегията си и за него няма значение дали тимът му е домакин или гост. Ето и цялото изявление на наставника на "канарчетата":

"Стана един оспорван мач, с повече битка и желание, отколкото качество. Очаквах по-голямо самочувствие и увереност от нашия отбор. За жалост ЦСКА успяха да реализират още първата си чиста ситуация. Накрая ние също имахме добро положение, но не успяхме да го реализираме и затова загубихме."

"Първият гол на домакините бе след много добро подаване на Мартин Петров и хубав завършващ удар, като цяло отлична комбинация. Предложихме повече желание и битка, отколкото майсторство и това е един от компонентите, върху които трябва да работим. Имаме много неща за изчистване върху играта си, особено когато гостуваме."

"Изоставаме на 7 точки от тройката и може би приоритет се явява турнирът за Купата на България. В крайна сметка, има още много дерби мачове и никой не е застрахован от загуби. Вече мислим изцяло върху предстоящия двубой с Локомотив за Купата."

"Аз като треньор никога не сменям стратегията си, без значение дали отборът ми е домакин или гост. Не сме мислили за равенството, излезнахме да играем футбол и да се опитаме да приложим играта, която показваме като домакин. "

"Запазихме Спрокел, защото има натрупани картони, а Минев е с лека контузия. Имаме 6 дни до мача за Купата, което е достатъчен период играчите да се възстановят. Тези футболисти са добре подготвени и имат сили да играят в цикъла сряда - събота."