Станимир Стоилов: Трябва да сме по-добри от първия мач 10-07-2013 18:33


Старши треньорът на Ботев Станимир Стоилов сподели пред медиите очакванията си за предстоящата среща-реванш срещу Астана. На официалната пресконференция преди двубоя, наставникът на "канарчетата" предупреди за пореден път, че мачът ще бъде труден и неговите футболисти трябва да дадат максимума от себе си, за да продължат в следващия етап на турнира.

„Вярвам, че отборът осъзнава важността на срещата и ще направи всичко възможно да покаже, че има право да играе в Европа. Въпреки победата с 1:0 в първия мач, нищо не е решено в този двубой. Имах възможност да изгледам още няколко пъти записа от първия мач и продължавам да държа на мнението си, че срещу нас имаме сериозен противник, който играе качествен футбол“, започна Стоилов.

„Надявам се да подобрим нивото си от първата среща и да отстраним Астана. Искам подобрения най-вече в последния пас и с реализирането на головите положения“, коментира желанията си специалистът.

„Наясно съм с титулярния състав, като имам само една въпросителна. Тя е свързана с Тодор Неделев, той вече е възстановен и може да играе, но дали ще стартира, решавам аз“, категоричен бе наставникът на „канарчетата“.

„По принцип всички имат равен шанс да започнат като титуляри“, допълни още Мъри.

„Изключено е да подценим Астана. Всички мои играчи видяха за какъв отбор става дума в първата среща, дано напрежението и желанието за победа утре не ги отпратят в другата крайност – да прегорят. Наясно сме, че втората крачка винаги е по-трудна, но сега сме домакини и трябва да я направим“, обяви треньорът на Ботев.