Стоилов след гръмката победа: Вкарахме много, но можем да бъдем по-добри 24-11-2013 19:32

Треньорът на Ботев (Пловдив) Станимир Стоилов остана доволен от победата и високата резултатност в двубоя срещу Черноморец. Въпреки това, наставникът на "канарчетата" е на мнение, че все още футболистите му не са възвърнали напълно комбинативността в играта, която демонстрираха в началото на сезона. Ето какво заяви Стоилов на пресконференцията след срещата

"Добър мач за нашия отбор. Успяхме да реализираме при от първите ситуации, които имахме и това повдигна настроението ни. За нас беше важно да продължим да играем организирано и дисциплинирано. Имахме добър ден и отбелязахме шест гола= Това във футбола не се случва всеки ден. Въпреки това, въпреки тези голове, смятам че можем да комбинираме доста по-добре в предни позиции. Не говоря за успеваемостта пред гола, защото при толкова попадения ще бъде несериозно да кажа, че съм недоволен. Добре комбинирахме, добре изнасяхме топката, но има още какво да подобряваме. Нарушената комбинативност е една от основните причини да не бележим голове срещу по-слабите отбори." 

Станимир Стоилов бе запитан за очакванията му за оставащите пет мача до края на сезона и максимумът от точки, който Ботев ще търси в тях:

За мен максимумът е да побеждаваме във всеки един мач. Въпросът е как ще играем. Ако играем добре, можем да спечелим голям брой от оставащите мачове. Ако покажем колебание, каквото вече имахме, нормално е да загубим някой мач. В крайна сметка важното е да си връщаме самочувствието и увереността в играта, след което ще дойдат и резултатите. За мен продължава да бъде необяснимо да губим точки от последните 4-5 отбора в класирането, а в същото време да се представяме на ниво срещу челниците.