Състав на Ботев за контролата с Литекс 05-07-2011 14:31

В първата контролна среща от предсезонната подготовка участие взеха 20 футболисти. В това число и присъединилите се към отбора в навечерието на двубоя с "Литекс" Николай Домакинов и Николай Илиев. От пътувалите до Ловеч в игра не се появи единствено вратарят Армен Амбарцумян, докато гостуването в града на люляците по здравословни причини пропуснаха Ирфан Юсеинов, Ангел Рахов и Васил Василев. 


Петър Хубчев не промени познатата от изминалия сезон схема на игра, като същевременно пусна в стартовата единадесеторка 8 футболисти от състава, който върна "Ботев" в професионалния футбол.

На вратата цял мач изкара Илия Николов. Пред него в защита отдясно наляво играха Ивайло Димитров, Костадин Гаджалов, Ники Димитров и Емил Аргиров. Пред тях в сърцето на халфовата линия започнаха Васил Гуджев и Николай Манчев, по фланговете Данчо Христов и Петър Атанасов, на върха на атаката Наско Курдов, а зад него Тодор Тимонов.

Още в 35-ата минута Хубчев извърши принудителна смяна, като на мястото на Курдов пусна Тодор Неделев. От титулярите в защита втората част започна единствено Аргиров, който се премести вдясно. Другите в отбрана бяха Николай Домакинов и Мартин Димов, които си партнираха в центъра, и Николай Илиев в зоната на левия бек. Другият футболист, който влезе на терена веднага след почивката бе Сашо Александров.

До края на двубоя в игра се появиха последователно Владо Байрев, Светослав Асенов, Димитър Байрев и Илиан Христов. Цял мач играха само Илия Николов и Йордан Христов. 


botev plovdiv podgotovka