Светльо Петров: Съдбата си знае работата, ще играя за Ботев 22-11-2011 15:32

Играещият вече помощник-треньор Светослав Петров е готов да даде всичко от себе си и да помогне на отбора да елиминира съименника си от Враца от турнира за националната купа. 33-годишният халф се завръща в средата на терена след повече от година отсъствие и претърпяна операция. Той бе картотекиран в БФС и попадна в групата за мача в сряда.

„Честно казано не съм очаквал, че ще се наложи да играя отново, но ето, че се случи. Надявам се да съм полезен на отбора. На терена ще си проличи доколко съм готов за игра. Чувствам се добре, не съм спирал да тренирам, откакто се възстанових след операцията. По време на подготовката с ЦСКА тренирах наравно с футболистите, а откакто сме в Ботев, също редовно участвам в заниманията. Няма смисъл да се заблуждаваме, че съм в пълна кондиция, но колкото мога ще помогна на отбора”, заяви Светльо Петров.

„Много искам и трябва да победим Ботев Враца. Виждате, че преди 2 години се получиха доста изненади в турнира, защо да не стане така и сега. Ботев има многобройна публика и сме длъжни да победим дори само заради нея. Защо да не подарим на феновете една купа. Идеята за моето участие на терена е с опита си да внеса спокойствие в отбора и връзката със скамейката да е по-добра. Надявам се така нещата, които тренираме да се получат по-лесно на терена”, допълни играещият асистент на Радуканов.

„Много добре си спомням как преди 10 години бях на крачка от Ботев. Бях си купил билет за Пловдив, дори международният ми паспорт беше в Ангел Ванчев /член на съвета на директорите в клуба/, за да оправя някакви документи. В последният момент ми се обадиха от ЦСКА и заминах за София, тъй като по това време нещата в Ботев бяха по-различни от сега. Явно обаче съдбата си знае работата и в крайна сметка ще играя за Ботев”, завърши с усмивка Светльо Петров.