Тежка загуба от Славия за Купата на България 02-12-2012 12:59


Ботев Пловдив допусна най-тежката си загуба от завръщането си в елита. "Жълто-черните" загубиха гостуването си на Славия в първи мач от 1/8-финалите за Купата на България с категоричното 0:3 и значително намалиха шансовете си за класиране напред в турнира.

slavia - botev - bulgarian cup

Ботев Пловдив допусна най-тежката си загуба от завръщането си в елита. "Жълто-черните" загубиха гостуването си на Славия в първи мач от 1/8-финалите за Купата на България с категоричното 0:3 и значително намалиха шансовете си за класиране напред в турнира.

Играчите на Ботев разочароваха с играта си над 1000 свои привърженици, пропътували разстоянието от Пловдив до София, за да ги подкрепят. Домакините контролираха събитията на терена, създадоха повече положения за гол и закономерно се поздрави с успеха. Първото попадение за "белите" падна в 14-ата минута, когато след центриране на Лазаров, Живко Желев с глава откри резултата. Последваха още няколко сериозни опасности пред вратата на Христо Иванов, на които "жълто-черните" отговориха с епизодични атаки, но без да застрашат сериозно Петков.

В 43-ата минута падна и второ попадение, дело на Петър Димитров, който получи топката зад защитата на Ботев и с удар от въздуха направи резултата 2:0. На повторенията на телевизионното излъчване ясно се видя, че при паса голмайсторът е в положение на засада, която за съжаление не бе маркирана от арбитрите на срещата.

На полувремето Ферарио Спасов направи две промени в състава и на мястото на Рахов и Бамого се появиха Паласуелос и Огнянов, а по-късно Дяков замени Енрике. Смените раздвижиха играта на Ботев и след няколко груби нарушения срещу Вандер в 66-ата минута за втори жълт картон бе отстранен автора на първия гол Живко Желев.

Макар и с човек повече, в 76-ата минута "жълто-черните" получиха трети гол. Голмайстор отново стана Петър Димитров, който се разписа след перфектно изпълнен пряк-свободен удар.

До края на мача футболистите на Ботев се опитаха на върнат поне едно от попаденията, но изгодни положения за гол пропуснаха Паласуелос, Иршак и Цветков. В интервю след края на срещата Ферарио Спасов се извини на привържениците за незадоволителната игра на отбора и каза, че основната цел пред щаба му е да вдигне мотивацията на играчите и срещу Етър отборът да постигне положителен резултат.

Мачът по минути: Livescore "Славия 3:0 Ботев Пловдив"

Снимки: Фотогалерия "Славия 3:0 Ботев Пловдив"

Снимка: Неотсъдената засада при втория гол за Славия