Тежки загуби за старшата в София и за набор 95 (обзор на кръга: 22.10 - 25.10) 26-10-2010 17:46

botev deca nabor 96Децата от набор 96 продължават победната си серия, след като победиха Векта с 1:0.
При набор 97, възпитаниците на Стоян Димитров се класираха на 1/4 финал за Купата на БФС след драматична победа над Левски Русе.

Юношите на Ботев до 19 години загубиха от Левски в София с 0:5. Двубоят започна много лошо за възпитаниците на Тодор Зайцев и още до 5-ата минута "сините" водеха с 2:0, а до почивката преднината на домакините стана класическа. След почивката "канарчетата" се опитаха да се върнат в мача, но вместо това получиха четвърти гол, който реши всичко в мача. В самия край на двубоя Левски вкараха и петия гол. В следващия кръг от Елитната юношеска група до 19 години Ботев играе срещу Етър (Велико Търново).

В Елитната юношеска група до 17 години Ботев продължи изключително слабата си серия и загуби с 1:6, като гост от Чавдар Етрополе. "Канарчетата" поведоха в резултата чрез капитана си Петър Караджов, но малко след този гол домакините изравниха от дузпа. Вратарят на жълто-черните направи слаб мач и голяма част от головете в срещата се получиха след негови грешки. Момчетата на Иван Иванов са в много слаба серия, като нямат победа от 14-ти август, когато победиха Черноморец. В събота (30.10) "канарчетата" играят срещу Векта, а мача е в с. Катуница.

Децата на Ботев при набор 95 допуснаха най-разгромната си загуба от началото на сезона и загубиха от Спартак (Пловдив) с 0:6. "Жълто-черните" започнаха по-силно мача и в 5-ата минута Деян Славов пропусна да отбележи. В ответната атака "спартаклии" поведоха чрез Серафим Михайлов и този гол прекърши "канарчетата". На почивката "синьо-белите" водеха с 3:0, като Серафим Михайлов отбеляза втория си гол в мача, а другото попадение вкара Аргир Терзиев. След почивката домакините продължиха да са по-активния отбор на терена. Четвъртия гол за Спартак отново бе дело на Серафим Михайлов, като по този начин той оформия своя хеттрик в мача. Другите две попадения бяха дело на Паскал Трифонов и Реджеб Аптулов. В следващия кръг на първенството за деца набор 95 година Ботев е домакин на Гигант (Съединение).

Възпитаниците на Стефан Стоянов продължиха силното си представяне в шампионата за деца родени 1996 година и победиха основния си конкурент Векта с 1:0 като гост. "Канарчетата" започнаха силно мача и бързо откриха резултата чрез Серкан Кадир, който отбеляза много красиво попадение от сериозна дистанция. След това попадение "жълто-черните" продължиха да натискат съперника си, но направиха доста пропуски пред вратата на Векта. След почивката домакините се вдигнаха да изравняват резултата, но защитата на Ботев показа, че е най-добрата в тази възраст и не допусна гол. В следващия кръг, който е последен за този полусезон, Ботев играе срещу Локомотив Пд. Мачът е в събота (30.10), от 10:30ч. и ще се играе в Марково.

В шампионата за деца, родени 1997 година, Ботев и Марица отложиха своя мач. Днес "канарчетата" се изправиха срещу Левски 2000 (Русе) в мач 1/8 за Купата на БФС. Двубоят бе на приливи и отливи, като в редовното време двата отбора не успяха да си отбележат гол, след което се стигна до изпълнение на дузпи. При първите два наказателни удара пловдивчани пропуснаха чрез А. Ташалов и В. Пенчев, а домакините реализираха и двете си дузпи. След това обаче малките "канарчета" показаха силен дух и обърнаха мача, след като отбелязаха три поредни дузпи чрез Г. Кедерлиев, А. Бастунов и Ал. Александров, а от своя страна Левски пропусна и трите си наказателни удара. По този начин Ботев се класира за следващата фаза на турнира, но съперника на "жълто-черните" още не е ясен, тъй като не е изтеглен жребия за 1/4 на купата.

При децата, родени 1998 година Ботев победи Вихър (Белозем), като гост с 4:0. След тази победа "канарчетата" са на шесто място във временното класиране. В следващият кръг Ботев е домакин на Калояново, а двубоят е на 31.10 от 10:30ч.