Тодор Неделев остава при юношите 18-02-2011 13:34



Младокът Тодор Неделев ще тренира с мъжкия отбор на Ботев, но ще продължи да играе за тима на Ботев 2002 в Елитната юношеска група. 18-годишният талант записа участие в няколко от предсезонните контроли, като дори се разписа веднъж при победата над Локомотив (Септември) с 5:2.

Причината Неделев да продължи да играе за селекцията на Тодор Зайцев е свързана с юношеския национален отбор на България, в който плеймейкърът е основна фигура. Селекционерът на държавния тим до 19 години Атанас Атанасов се е разбрал с ръководството на Ботев Тодор Неделев да остане при юношите, където играе заедно с още 3-ма национали – нападателят Костадин Богданов и двойката централни защитници Тодор Николов и Любомир Петров. Целта е карето „канарчета” да не излиза от игрови ритъм за европейските квалификации наесен.

„Тодор Неделев е важна част от бъдещето на Ботев. Нашето желание, както и това на футболиста, е лятото той да подпише първи професионален договор с родния си клуб. Със селекционера на националния отбор се разбрахме Тошко да продължи да играе за юношите, за да натрупа повече игрови минути. Иначе той ще тренира с мъжкия отбор, тъй като е част от него”, коментира ситуацията Марин Бакалов.