Тракия – Ботев 1:4 22-09-2010 17:41

Ботев Пловдив постигна третата си поредна победа за Купата на България и общо десета от началото на сезона, след като се наложи с 4:1 като гост над четвъртодивизионния Тракия (Стамболийски). Поредни два гола на сметката си записа Атанас Курдов, а „жълто-черните” отново бяха с класи над противника и стигнаха до успеха с лекота.

„Канарчетата” взеха инициативата още от първия съдийски сигнал и натикаха домакините дълбоко в собствената им половина. В 10-ата минута Иван Площаков отправи красив параболичен удар с глава, топката срещна страничната греда и се върна във вратарското поле, където Владо Байрев я посрещна и с десния крак отбеляза първия си гол в официален мач с жълто-черния екип – 0:1. След гола възпитаниците на Марин Бакалов продължиха да натискат, но трудно стигаха до чисти положения, главно заради  неравния терен и сгъстената защита на противника.

В 20-ата минута Митко Байрев намери удобна позиция за стрелба и шутира от границата на пеналта, но вратарят на Тракия изби в ъглов удар. Гуджев изпълни корнера, по-малкият от братята Байреви отклони с глава и Наско Курдов засече топката от въздуха за 0:2. След попадението „канарчетата” продължиха да атакуват и да търсят още голове. Следващият дойде в 36-ата минута. Митко Байрев проби отдясно и центрира остро в наказателното поле, където нахлуващият на скорост Васко Гуджев засече топката с глава и я прати в мрежата за 0:3. В самия край на полувремето Курдов пропусна да вкара, след като ударът му отбизо бе отразен от стража на домакините.

{loadposition ima4}

През втората част Марин Бакалов използва правото си на пет смени, които доведоха до спад в играта на Ботев. Първото чисто положение след почивката дойде в 60-ата минута. Курдов изведе Митко Байрев сам срещу вратаря, но ударът на плеймейкъра бе отразен от вратаря. В следващата атака домакините вкараха почетния си гол. Защитата изпусна нападателя на домакините Шопски, който стреля покрай Илия Николов за 1:3. В 73-ата минута Антон Огнянов намери с 50-метров пас по диагонала Ридван, който с едно докосване сервира топката на Курдов и топреализаторът на Ботев Пловдив опъна мрежата за крайното 1:4.  

С тази победа „канарчетата” достигнаха до последния предварителен кръг в турнира за националната купа. Съперник в него е отборът на Димитровград. Двубоят ще се играе следващата сряда, 29 септември, на стадион „Христо Ботев” в Пловдив.

Аудио интервюта от Радио Ботев

Мачът минута по минута

Галерия със снимки