Уважение и интерес към Ботев във Франция 17-01-2011 21:48

Със страхотни впечатления се завърна от посещението си във Франция оперативното дуо на Ботев Пловдив Марин Бакалов – Иван Йотков. Двамата бяха на визита в град Диеп по покана на собствениците на строителна компания ДАНИСТРОЙ, която е един от спонсорите на нашия клуб от началото на сезона. Както www.botevplovdiv.bg вече писа, собственика на ДАНИСТРОЙ е Даниел Димов, който развива бизнеса си изцяло извън границите на България.

ДАНИСТРОЙ инвестира в местния футболен отбор ФК „Диеп” и заедно с други фирми осигурява бюджет от 2.5 млн. евро за четвъртодивизионния тим. Част от другите благодетели, включително двамата президенти на клуба, са осигурили неочаквано топло посрещане на Бакалов и Йотков.

По време на визитата французите са изявили желанието си за дългосрочно сътрудничество с Ботев. То включва контролни срещи на нашия отбор с тимове от горните нива на френския футбол, участие на различни юношески гарнитури в международни турнири, както и евентуално посредничество за трансфер на наши играчи във френски клубове.

Останахме изненадани от топлото посрещане и от вниманието, с което бяхме обградени. Почувствахме се като специални гости. Нашите домакини ни посветиха 3 дни, в които ни запознаха с всичко свързано с ФК „Диеп” и начина на работа във Франция”, споделиха пред клубния сайт треньорът и финансовият директор на Ботев Пловдив.

Сред гидовете им из базата на четвъртодивизионния клуб са били двамата президенти на „Диеп”. „Останахме впечатлени от факта, че един четвъртодивизионен клуб е построил база за 9 млн. евро. В нея, освен представителния отбор, се подготвят всички възрастови групи, в които са събрани над 300 деца, като най-малките са едва 5-годишни”, коментираха още ръководителите на Ботев.

Движещата сила в отношенията с Ботев от страна на ДАНИСТРОЙ – Даниел Димов, е изразил желание да продължи започнатите отношения с най-стария български клуб. От ръководството на „жълто-черните” ще върнат жеста на ФК „Диеп”, като представители на клуба от Франция ще бъдат поканени на някой от шампионатните мачове на „канарите” през пролетния полусезон.

Oчаквайте снимки от посещението на Марин Бакалов и Иван Йотков във френския град Диеп.